Юта стана първият щат в Америка, където бащите са задължени

...
Юта стана първият щат в Америка, където бащите са задължени
Коментари Харесай

Закон задължава мъжете да споделят разходите по бременността

Юта стана първият щат в Америка, където бащите са задължени със закон да платят половината от разноските за здравна помощ на майката, свързани с бременността и раждането. Поддръжниците на закона споделят, че той ще помогне за облекчение на финансовата тежест на майчинството за американските дами, осведоми BBC.

Законът за споделените медицински разноски в Юта изисква биологичните татковци да заплащат половината от застрахователните награди на майката – нейните месечни разноски за здравно обезпечаване – по време на бременност, както и всички други свързани медицински такси, в това число за самото раждане на детето. За американски дами със застраховка раждането коства приблизително 4500 $.

За тези, които нямат покритие от обезпечаване или застраховка, тази сума може да се удвои до близо 10 000 $.

Ако бащинството на детето е под въпрос, мъжете могат да забавят заплащанията, до момента в който бащинството не бъде потвърдено. Процесът не е автоматизиран. Подобно на издръжката на дете, в случай че дамата не потърси помощ, бащата няма да бъде известен.

Същото финансово обвързване обаче не се ползва, в случай че дамата желае да прекъсне бременността си. От биологичните татковци няма да се изисква да способстват за разноските за аборт без тяхно единодушие, с изключение на при положение на обезчестяване или заплаха за живота на майката. Цената на аборт без застраховка е почти 1000 $.

 
Прецедент: Осъдиха мъж да заплати на брачната половинка си грижите по семейството
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР