Юрий Кнутов нарече тренировката на силите за ядрено сдържане сигнал

...
Юрий Кнутов нарече тренировката на силите за ядрено сдържане сигнал
Коментари Харесай

„Отработи се ответен удар“: Защо Русия проведе тренировка на силите за ядрено сдържане

Юрий Кнутов назова тренировката на силите за нуклеарно въздържане сигнал за Съединените щати

Ученията включват изстрелване на балистични и крилати ракети. Както заяви пресслужбата на Кремъл, това е „ инспекция на силите и средствата на сухопътния, морския и въздушния съставен елемент на нуклеарната триада, както и на органите за военно командване и надзор “.

Сергей Шойгу в отчет до Върховния главнокомандващ отговори, че се отработват дилемите за нанасяне на масиран нуклеарен удар от стратегическите настъпателни сили в отговор на нуклеарна офанзива на съперника.

„ Да пристъпим към работа “, сподели Владимир Путин.

Междуконтиненталната балистична ракета " Ярс " незабавно излетя от космодрума Плесецк, минути по-късно порази задачата на полигона Кура в Камчатка.

Заедно с нея от Баренцово море от атомната подводница „ Тула “ беше изстреляна балистична ракета с морско базиране „ Синева “. И стратегическите ракетоносци Ту-95МС започнаха работа в небето, изстреляха крилати ракети с въздушно изстрелване.

Както акцентират от Кремъл, всички планувани задания са „ изпълнени напълно “.

Обучението на стратегическите сили за нуклеарно въздържане на Русия 25 октомври 2023 г

„ Сили за нуклеарно въздържане “ и „ нуклеарна триада “ не са едно и също нещо. " Триадата " се състои от наземно основани нуклеарни ракети, подводници с нуклеарни ракетни оръжия и стратегически самолети с нуклеарни бомби и ракети. А „ силите за нуклеарно въздържане “, в допълнение към морската, наземната и въздушната съставляваща, още включват:

- средствата за въздушно - галактическа отбрана;

- противовъздушната отбрана;

- противоракетната отбрана;

- системата за ранно предизвестие за ракетно нахлуване.

Тоест всичко това, което е належащо като се стартира от предизвестието на военно-политическото управление на страната, че врагът нанася ракетен удар, през отбраната от този удар и нанасянето на ответен удар.

„ Както знаете, съгласно нашата военна теория ние можем да използваме нуклеарно оръжие в два случая “, изясни в изявление за KP.RU военния специалист, началник на Музея за история на войските за противовъздушна защита Юрий Кнутов. - Първо: ответен удар в отговор на нуклеарна офанзива на съперника. И второто – когато има опасност за съществуването на съветската страна. Последната подготовка беше просто отработване на ответен удар на вражеска контраофанзива.

- Защо инспекцията се случи тъкмо в този момент?

- Това е сигнал към някогашните сътрудници. На първо място, Съединени американски щати. Американците и блокът НАТО се държат много безсрамно по отношение на страната ни - вземат участие директно във военните дейности на страната на украинската войска. Своята роля изиграха и събитията в Близкия изток. В последна сметка към този момент има подмятания от Израел за опцията за потребление на нуклеарно оръжие. Засега тези подмятания са неразбираеми, само че...

Освен това имамите на Пакистан се обърнаха към управлението и обявиха, че в случай че Израел употребява нуклеарно оръжие против която и да е ислямска страна, в този случай против Иран, тогава Пакистан е задължен да нанесе нуклеарен удар върху Израел. Малко евентуално е нашата нуклеарна триада да се намеси в този спор. Но това, което се случва, основава закани. Ние отговаряме на тези закани – не като агресори, а като защитаваща се страна.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР