Юридическият екип на Доналд Тръмп каза на специалния разследващ Робърт

...
Юридическият екип на Доналд Тръмп каза на специалния разследващ Робърт
Коментари Харесай

Тръмп няма да отговаря повече на въпроси по руското разследване

Юридическият екип на Доналд Тръмп сподели на специфичния проверяващ Робърт Мълър, че американският президент няма повече да дава отговор на въпроси, отнасящи се до неговото следствие за хипотетичната интервенция на Русия в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година

Това съобщи юристът на Тръмп - Рудолф Джулиани, в изявление пред Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция. Тръмп даде писмени отговори на въпроси, сложени му от Мълър, през ноември м.г. В изявлението си Джулиани означи, че Мълър повдигнал въпроса за спомагателни въпроси към президента по отношение на следствието, само че юридическият екип на Тръмп дал отговор още преди Коледа, че Тръмп няма повече да дава отговор. Оттогава не е имало контакти сред юристите на Тръмп и екипа на Мълър, сподели Джулиани.

"Що е отнася до нас, въпросът е завършен. Те не можаха да ни убедят, че имат въпроси, на които не знаят отговора ", уточни юристът на президента. Според него топката в този момент е в двора на екипа на Мълър. В сегашната обстановка те могат да изпратят призовка за разпит на президента. "Но те знаят, че ние можем да да се съпротивляваме на това с всички сили ", добави той.

Говорител на Мълър отхвърли да разяснява изказването на юриста. Тръмп неведнъж е отричал каквото и да е съдействие с Москва, а и самата Русия отхвърля да се е намесвала в изборите, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР