Юношеският ни национален отбор по волейбол до 19 години постигна

...
Юношеският ни национален отбор по волейбол до 19 години постигна
Коментари Харесай

Юношите ни с втора победа на световното първенство

Юношеският ни народен тим по волейбол до 19 години реализира втора победа на Световното състезание в Техеран (Иран). След триумфа с с 3:0 против Тайланд на старта, през вчерашния ден тимът ни, воден от Мартин Стоев, отстъпи пред Русия с 1:3. Днес обаче нашите момчета още веднъж се върнаха към успехите, като разгромиха Белгия с 3:0 (32:30, 25:17, 25:15) в третия си мач от трета група.

Напрежението след загубата от Русия оказа въздействие единствено в първия гейм, в който играта беше равностойна, а български волейболисти пропиляха задатък от 24:21. Във значимите моменти обаче отборът ни се събра и излезе от сложната обстановка, като завоюва гейма с 32:30 след доста трагични обстановки. Това им даде убеденост и в идващите два гейма " лъвчетата " нямаха проблеми и постановиха волята си с цялостно преимущество.

Както и в предходните мачове, най-резултатен за българския отбор бе Александър Никилов с 18 точки, Георги Татаров добави 11, а Лазар Бучков записа 9 на сметката си.

Капитанът на съперника Фер Регърс се отличи с 13 точки за " алените дяволи ".

В другия мач от групата Русия победи Камерун с 3:0 и с цялостен актив от 9 точки оглавява краткотрайното класиране. България е на втора позиция с 6 точки, Тайланд е с 3, а Белгия и Камерун нямат точки в актива си.

Утре е почивен ден за нашия отбор, а в събота играем с новобранеца Камерун.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР