ЮНЕСКО присъди вчера своята Световна награда за свобода на медиите

...
ЮНЕСКО присъди вчера своята Световна награда за свобода на медиите
Коментари Харесай

Палестински журналисти получиха Световната награда на ЮНЕСКО за свобода на медиите

ЮНЕСКО присъди през вчерашния ден своята Световна премия за независимост на медиите на всички палестински публицисти, отразяващи събитията в Газа, които повече от шест месеца рискуват живота си под ударите на израелската атака в анклава след офанзивата на " Хамас " против южната част на Израел, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" В това време на мрак и злополучие желаеме да отправим мощно обръщение на взаимност и самопризнание към палестинските публицисти, които отразяват тази рецесия при толкоз трагични условия ", разяснява Маурисио Вайбел, ръководител на Международното жури на експертите в региона на медиите.

" Човечеството им е в голям дълг за тяхната храброст и отдаденост на свободата на словото ", добави той в прессъобщение.

Одре Азуле, общоприет шеф на ЮНЕСКО, акцентира " смисъла на груповата готовност, с цел да могат публицистите на всички места да продължат да правят своята съществена работа по информиране и следствие ".

По данни на Комитета за отбрана на публицистите (КЗЖ), съдружие със седалище в Ню Йорк, от началото на войната сред Израел и " Хамас " на 7 октомври до момента са убити минимум 97 публицисти и медийни служащи, като 92 от тях са палестинци. Още 16 публицисти са били ранени.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР