Помощта от Великобритания вече се доставя на хората чрез временното

...
Помощта от Великобритания вече се доставя на хората чрез временното
Коментари Харесай

Великобритания достави помощ за Газа чрез построеното от САЩ плаващо пристанище

" Помощта от Англия към този момент се доставя на хората посредством краткотрайното пристанище край Газа ", сподели в изказване английският министър-председател Риши Сунак.

" През идващите седмици ще последват още доставки на помощи, само че знаем, че морският маршрут не е единственият отговор. Трябват ни повече отворени сухопътни направления ", добави Сунак.

В същото време днес източници от службите за сигурност оповестиха, че при израелски удари в южната и източната част на Ливан са починали минимум петима души, измежду които ливански и палестински бойци, както и сирийски цивилни. 

Израел и ливанската ислямистка формация " Хизбула " си разменят огън по южната граница на Ливан в продължение на повече от седем месеца, паралелно с продължаващата война в линията Газа. Други ливански фракции, както и палестински групировки също са изстрелвали ракети против Израел от територията на Ливан, отбелязва Ройтерс.

Днес при серия от израелски удари против крайбрежен град, ситуиран северно от нормалната зона на спора, бе погубен и член на " Хизбула ", както и двама сирийски цивилни, оповестиха източниците.

При обособен израелски удар против населено място по границата на Ливан със Сирия, е погубен Шархабил ас Сайед, член на палестинската въоръжена формация " Хамас ", който е отговарял за интервенциите на групировката в източната част на долината Бекаа в Ливан. При удара е погубен и палестински член на " Хамас ", настояват източниците.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР