Юлия ЛАТИНИНА - Новая газета. Европа Ракетните удари в центъра

...
Юлия ЛАТИНИНА - Новая газета. Европа Ракетните удари в центъра
Коментари Харесай

Войната за руския трон е вече в ход

Юлия ЛАТИНИНА - Новая газета. Европа

Ракетните удари в центъра на Киев и осем други района на Украйна не са единствено резултат от гнева и реакцията на Путин на взривяването на Кримския мост.

Това е и резултатът от формалното назначение на армейски военачалник Сергей Суровикин за командващ съветските сили в Украйна. Генерал Суровикин отговаряше за Мариупол и ние помним, че той го завладя. Както и Алепо, чието щурмуване в Сирия той командва. Той изтри Алепо от лицето на земята в Сирия - и по същия метод изтри Мариупол.

Разликата е, че когато той изтри Мариупол от лицето на земята, съветските самолети можеха умерено да бомбардират театри, учебни заведения и родилни домове. Но в този момент към този момент не е допустимо да се хвърли въздушна бомба FAB - системата за противовъздушна защита работи. Трябва да ударим с ракети.

" Ракетната офанзива пристигна на две талази ", споделя военният специалист Роман Свитан, водач от ВСУ и полковник от запаса. - Първата вълна съзнателно порази цивилен обекти, до момента в който втората евентуално е имала за цел да изведе от строя инфраструктурата или да порази военни уреди.

Основната цел на първата вълна беше да се насити системата за противовъздушна защита. Например, има ракетна установка С-300, която разполага с избран брой ракети. Той изстрелва всички от тях по време на първата офанзива и няма време да презареди по време на втората вълна, която го следва по петите. Ето за какво ударите бяха нанесени точно по цивилен обекти. Факт е, че когато се нанасят удари по военни цели, противовъздушната защита може към момента да мисли дали да прехваща ракетата. Но в случай че ракетата попадне във висока постройка, няма други благоприятни условия - тя би трябвало да бъде прехваната.

Както е елементарно да се разбере, първата вълна се състоеше от противокорабни ракети от вида ХА-22 с кръгово евентуално отклоняване от 300 метра, а втората вълна - от по-точните ракети " Калибр ".

В този смисъл тактиката на новия командващ е в първо приближение канибалистична, само че с добре дефинирана военно-терористична тактика.

Ракетният гнет и преди е бил един от главните отговори на Путин на неуспехите на фронта, само че е елементарно да се види, че в последно време той е измършавял по една доста основателна причина: Путин разполага с все по-малко прецизни ракети. " Суровикин явно е отпечатал недосегаемия запас (НР) ", споделя Свитан. НР може да бъде разпечатан по волята на огромния началник.

Това е методът, по който Суровикин демонстрира на началниците си своята увереност. Тук съм, назначен съм - и ето по какъв начин се боря. " Това е неговата визитна картичка ", заключава Роман Свитан. Суровикин нанася удар, с цел да угоди на Путин.

В тази история обаче има още един подценяван подробност.

Досега имената на генералите, които командват войната с Украйна, не са оповестени публично. Имаше война - а кой я командваше, не беше публично известно. Путин не искаше никой военачалник да показа с него достойнството на успеха и да получи престиж, който би му разрешил да бъде зависещ.

Някои източници настояват, че пълководец е бил военачалник Александър Дворников, а други показват Генадий Жидко. Въпреки това Леонид Невзлин през цялото време настояваше, че точно Сергей Суровикин е управлявал цялата интервенция (или във всеки случай е бил един от главните ѝ организатори) и точно той наскоро беше посочен от Невзлин като предполагаем член на военната хунта, която би могла да размени Путин.

В тази обстановка общественото предопределение на военачалник Суровикин наподобява като следващия доста значим ход в бюрократичната война, а този ход напълно не е в интерес на Суровикин. Путин държи шефовете в тази война анонимни, с цел да не се конкурират с него във връзка с признанието. Сега той назначава изкупителна жертва. Ако войната беше извоювана, тя щеше да бъде извоювана от Путин. Сега тя се губи и ще бъде изгубена от военачалник Суровикин.

Така че той се пробва.

И той ще се постарае още повече.

За първи път от началото на войната тези ракетни удари не са просто резултат от безпомощен яд. Не е единствено метод да се отвлече вниманието на Z-патриотите от унизителните провали на фронта. Тези ракетни удари и труповете на цивилни украинци са първите военни удари във вътрешната съветска битка за престола.

Превод: Николай ИЛИЕВ
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР