Южнокорейската прокуратура поиска 12 години затвор за наследника на електронната

...
Южнокорейската прокуратура поиска 12 години затвор за наследника на електронната
Коментари Харесай

Наследникът на Samsung отива в затвора?

Южнокорейската прокуратура изиска 12 години затвор за наследника на електронната империя Samsung. Ли Джае-йон е забъркан в шумния корупционен скандал, провокирал свалянето на някогашния президент Пак Гън-хе, оповестиха информационните организации.

Според обвиняването Ли - вицепрезидент на конгломерата Samsung и наследник на президента, е подкупвал доверена другарка на президента и е получил най-големите изгоди от закононарушенията, осъществени в границите на аферата, показва Reuters.



Предполага се, че против отстъпки от страна на управляващите, улесняващи бизнеса на групировката, Ли Джае-йон е връчил на Чхуе Сун-сил общо 43,3 милиарда вона (около 38,3 милиона долара), отбелязва ТАСС. Обвиняеми по делото са още четирима висши чиновници на Samsung.

Четирийсет и деветгодишният Ли Джае-йон де факто управлява корпорацията, защото татко му Ли Кун-хи получи инфаркт през 2014 година и от този момент е в кома.



Според отбраната му обаче Ли не е взел участие във вземането на решения в групировката и "е слушал през множеството време другите чиновници ".



Очаква се съдът да вземе решение по-късно този месец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР