Йорданка Фандъкова е новият стар кмет на София. Кандидатът на

...
Йорданка Фандъкова е новият стар кмет на София. Кандидатът на
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова спечели четвърти мандат

Йорданка Фандъкова е новият остарял кмет на София . Кандидатът на ГЕРБ завоюва четвърти мандат против самостоятелния претендент, подсилен от Българска социалистическа партия, Мая Манолова. Това демонстрират екзитпол резултатите.

Фандъкова получи 53.5% на втория тур на локалните избори, до момента в който 44% от софиянците, упражнили правото на си на глас на балотажа, поддържаха Манолова. Избирателната интензивност беше 46.6%. Според екзитпола на Алфа Рисърч.

Според екзитпола на " Галъп интернешънъл " Йорданка Фандъкова печели 50,9%, а Манолова - 42,7% .6,4% са дали своят вот с не подкряпям никого.

По време на първия тур Фандъкова получи поддръжката на 36,42% от гласоподавателите, а нейният конкурент Мая Манолова - 27,73%. Също на първи тур в общинския съвет в София локална коалиция ГЕРБ-СДС води с 32,70%, след тях с 18,02% се подрежда листата на Българска социалистическа партия, следвани от " Демократичнна България - обединяване " (ДА България, ДСБ, Зелено движение) с 14,51% и листата на Борис Бонев с 10,63%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР