Йемен, Египет, Анкара, Абу Даби, Братислава – това не са

...
Йемен, Египет, Анкара, Абу Даби, Братислава – това не са
Коментари Харесай

Живот! Шефът на БТА Кирил Вълчев се скъса да пътува с нашите пари – 18 държави за 2023-а

Йемен, Египет, Анкара, Абу Даби, Братислава – това не са дестинации за ваканцуване, предлагани от някоя туристическа компания, а маршрутът на генералния шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев, освен това безусловно за последния месец. Ако на някого му се рови, на страницата на организацията прилежно са разказани пътешествията му по света. Човекът не се стопира, като несъмнено, визитите му са напълно платени от страната, т.е., от нас, че дори и командировъчни в вкусен размер получава, написа с нотка злоба „ Уикенд “.

Само тази година Кирил Вълчев, в миналото публицист в „ Дарик радио ”, е пътувал в Аржентина и Канада – Отава, Торонто, Монреал. Във Виена е слушал Вагнер, отскочил е до Скопие, а пет дни по-късно е минал и през Париж. Отскочил е през Солун, бил е в Осло, отбил се е до Азербайджан, в това време е посетил Прага, Брюксел, Барселона. Летял е до Саудитска Арабия, Молдова, а визитите в Анкара, Истанбул, Одрин и Одеса са многократни – общо 18 страни дружно с изброените в лийда. Само за няколко месеца!

Във визитката си на страницата на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев е написал: „ странник – посетил 191 от 193 страни, които са членове на Организацията на обединените народи (ООН), както и всички континенти ”. Дори на ледения континент Антарктида са кръстили нос на негово име, хвали се някогашния публицист и новоизпечен бюрократ.

Чудесно е, че Кирил Вълчев е непрестанно по пътищата на света, освен това в служебни командировки, смеят се подчинените му. И акцентират, че тези пътешествия се заплащат с налозите на хората, а това несъмнено прави неприятно усещане. „ И починалият шеф на Българска телеграфна агенция Максим Минчев доста пътуваше, само че постоянно за своя сметка. Не повече от 3 пъти в годината ходеше в команидировка ” – разясняват в организацията.

Реклама

Да не връщаме календара обратно, да прегледаме единствено последния месец, къде е кръстосвал Вълчев, несъмнено с професионалната задача да бъде обезпечена замяна на настояща и достоверна информация! Точно в дните, когато българските моряци бяха пленени от хуси в Червено море, генералният шеф на Българска телеграфна агенция се оказа в Йемен. Посещението му, несъмнено, няма връзка с този случай, той е в екзотичната страна, с цел да подпише съглашение с Йеменската осведомителна организация – САБА. Дали се е отбил и до остров Сокотра, няма информация.

Преди да се окаже в Йемен, Вълчев е подписал подобен документ за замяна на вести с националната осведомителна организация на Египет МЕНА. Това, несъмнено, се е случило в Кайро.

Вълчев, четем още веднъж в уеб страницата на Българска телеграфна агенция, преди Египет и Йемен, е бил на Глобален медиен конгрес в Абу Даби. А при започване на ноември, малко откакто се е прибрал от Одеса, където е бил за откриването на галерия на 30 октомври, готова от Националната библиотека, макар че Българска телеграфна агенция има там бюро от това лято и непрекъснат сътрудник, е бил път до  Анкара за гала-турнето на Софийската опера и балет. Не е пропуснал и гастрола на театъра в Истанбул.

Последно в края на месеца той е отскочил до Братислава, тъй като българското учебно заведение там празнува 75-години от основаването си. На тържеството с изключение на шефът на Българска телеграфна агенция е и вицепрезидентката Йотова, а също и Янка Такева. За Такева е ясно – тя е неизменимата шефка на учителския профсъюз, само че какво е наложило наличието на Кирил Вълчев, той си знае. Все отново да не забравяме, индивидът има цел – да обиколи 193-те страни, членки на Организация на обединените нации.

А в това време в Българска телеграфна агенция множеството кореспонденти и редактори работят против повече от алегорично заплащане. Дано началника на издържаната от нашите налози организация се сети и за тях преди да си разпише самичък следващия командировъчен лист. А за какво депутатите от медийната комисия в Народното събрание се вършат, че не забелязван „ бурната интернационална активност ” на Кирил Вълчев, можем единствено да гадаем… Казват, че чадър над него е опънал президента Румен Радев, както и някои депутати от ГЕРБ.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР