Японският произодител Toyota смята да разшири присъствието си най-вече на

...
Японският произодител Toyota смята да разшири присъствието си най-вече на
Коментари Харесай

Toyota ще прави хибриден пикап

Японският произодител Toyota счита да разшири наличието си най-много на пазара в Съединени американски щати, като предложи хибриден пикап. Това разгласи вицепрезидентът на американското поделение на компанията Ед Лаукс, представен от Automotive News. Крайното решение към момента не е взето, само че сходен модел съвсем несъмнено ще се появи на пазара, защото ще помогне за покриване на новите екологични условия.
В момента в хибридни версии се оферират близнаците Chevrolet Silverado и GMC Sierra, които в действителност съставляват еднакъв пикап, продаван под разнообразни марки. При тях обаче електрификацията е минимална – спомагателният мотор генератор дава единствено 20 к.с., а потенциалът на литиево-йонните акумулатори е едвам 0,45 кВт/ч. До края на десетилетието се чака хибридна версия на Ford F-150 и в Toyota, където имат голям опит в изработката хибриди, желаят да се възползват от тази ниша на пазара.
Почти несъмнено, хибридна версия ще получи идващото потомство на Toyota Tundra, чиято премиера ще бъде скоро. Сегашната генерация на модела навършва 10 години през ноември и се нуждае от заместител. Той ще бъде построен на нова платформа, която ще е употребява за всъдеходите Sequoia и 4Runner, ползващи се с известност в Съединени американски щати. А като се добави, че 4Runner употребява шасито на Land Cruser Prado, излиза наяве, че и идващото потомство на този модел ще бъде на същата архитектура.
Появата на хибридни версии ще усъвършенства позициите на американски пазар на пълноразмерните пикапи. В момента там японците изостават съществено През 2016 година от Tundra бяха продадени 115 000 бройки, до момента в който от Ford F-150 – повече от 820 000.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР