Японският министър-председател Фумио Кишида разговаря по телефона с украинския президент

...
Японският министър-председател Фумио Кишида разговаря по телефона с украинския президент
Коментари Харесай

Япония осъди анексирането на части от Украйна от Русия

Японският министър-председател Фумио Кишида беседва по телефона с украинския президент Володимир Зеленски. Кишида осъди анексиране на части от Украйна от страна на Русия " като нелегално и нарушаващо суверенитета на страната ", съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Казах на Зеленски, че процесът, който Русия назова референдум, и анексирането на части от Украйна в никакъв случай не трябва да бъдат одобрявани и че аз изрично ги съдя, съобщи Кишида след телефонния диалог, състоял се нощес.

Кишида уточни, че по време на 30-минутния им диалог е уверил Зеленски и в това, че Япония е решена да работи с другите страни от Г-7 и с интернационална общественост като цяло за продължение на оказването на поддръжка на Украйна. Той добави, че Япония възнамерява да наложи още наказания против Русия.

Кишида сподели, че Япония обмисля по кое време ще може да отвори още веднъж посолството си в Киев, което той дефинира като доста значимо за околните контакти сред Япония и Украйна. Япония затвори посолството си през март и трансферира част от дейностите си в Лвов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР