Японският милиардер Юсаку Маедзава обяви, че търси осем души, които

...
Японският милиардер Юсаку Маедзава обяви, че търси осем души, които
Коментари Харесай

Милиардер търси осем спътници за полет до Луната

Японският милиардер Юсаку Маедзава разгласи, че търси осем души, които да полетят дружно с него като първи галактически туристи до Луната със " СпейсЕкс ", оповестиха Ройтерс и Агенция Франс Прес.

Маедзава разгласи в началото, че има намерение да предложения актьори на едноседмичната галактическа екскурзия, планувана за 2023 година

Според замисъла на Маедзава, планът му " ще даде на повече хора от света късмет да се причислят към това пътешестване. Ако се възприемате като актьор, значи сте актьор ", сподели милиардерът.

Първият стадий на процеса на асортимент завършва на 14 март, като претендентите би трябвало да преминат медицински прегледи и вероятно да се явят на изявление пред Маедзава.

Предприемачът, който продаде стилния си бизнес " Дзодзо " ( " Zozo Inc " ) на СофтБанк през 2019 година, покрива всички разноски по пътуването на спътниците си с галактическия транспортен съд " Старшип " на " СпейсЕкс ".

" Мислех, че ще има закъснение, само че всичко върви по проект ", сподели Маедзава в изявление.

Два прототипа на " Старшип " се взривиха по време на проби. " Илон Мъск споделя, че няма проблеми и аз му имам вяра ", сподели милиардерът, който е на 45 години. " СпейсЕкс " изведе четирима астронавти до Международната галактическа станция през ноември с ракета " Фалкон 9 ".

Маедзава сподели, че не тренира за полета, като добави, че чака да са нужни най-вече няколко месеца тренировки за полета. Но показа, че управлява потреблението на алкохол, прави извършения и по няколко часа седмично мисли за идната галактическа задача.

" Подготвям се единствено душевен ", сподели стилният гуру, облечен в риза на " Диор " върху тениска с щампа на емблематичната фотография от 1968 година " Земен изгрев ", направена от астронавта Уилям Андерс по време на задачата " Аполо 8 ".

Да се следят Земята и Луната по време на полета ще е една от атракциите на идния полет, счита Маедзава.

Цената на пътуването остава непроменена, съгласно контракта, подписан от японския милиардер със " СпейсЕкс ". Маедзава отхвърля да уточни точна сума, само че споделя, че е повече от 110-те милиона $, която заплати за картина на Жан-Мишел Баския.

Маедзава счита да излъчва подготовката си за полета до Луната в канала си в Ютюб, където могат да се видят записи, на които той играе голф на Хавай или взе участие в автомобилни надпревари.

През януари предходната година японският милиардер разгласи, че си търси другарка, която да го съпроводи в пътуването до Луната. Изборът трябваше да се организира в риалити формат, предаван от стрийминг платформа. Над 28 000 млади дами се записаха за присъединяване, а за броени часове Маедзава стана рекордьор в Япония с най-вече почитатели в Туитър. По-малко от месец след оповестяването на състезанието обаче милиардерът се отхвърли от него.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР