Японският автомобилен производител Toyota обяви, че продажбите му в световен

...
Японският автомобилен производител Toyota обяви, че продажбите му в световен
Коментари Харесай

Рекорден скок в световните продажби на „Toyota“

Японският авто производител Toyota разгласи, че продажбите му в международен мащаб през февруари са се нараснали рекордно с помощта на доста усъвършенстване в логистиката, доставките на съставни елементи и чипове. " Глобалните продажби и произвеждане се усилиха доста през февруари 2023 година с помощта на възобновяване на доставките, които понижиха през предходната година заради проблеми с доставките на полупроводници и разпространяването на COVID-19 ", се споделя в изказване на компанията.

Глобалните продажби на коли на Toyota възлизат на 773 200 единици през февруари, което е най-високият индикатор за месеца. Продажбите на цялата компания (като се вземат поради марките Daihatsu и Hino) – 856 400 автомобила - също са рекордни. На задграничните пазари се падат 642 700 от световните продажби, което също е връх.

Според японските медии, макар подобрението в цялостното доставяне с съставни елементи, Toyota продължава да има известни проблеми с продажбите на премиум моделите в Япония, които изискват по-сложни съставни елементи и полупроводници. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР