Японските компании Sony и Honda Motor се споразумяха за създаването

...
Японските компании Sony и Honda Motor се споразумяха за създаването
Коментари Харесай

Sony и Honda създадоха смесено дружество за производство на електромобили

Японските компании Sony и Honda Motor се споразумяха за основаването на смесено сдружение, в което ще имат по 50%, което ще стартира да продава електрически автомобили през 2025 година, осведоми Ройтерс.

Honda, сходно на по-големия си японски съперник Toyota Motor, минава по-бавно към електрическите автомобили, спрямо доста световни автопроизводител. Тя е подложена на напън от страна на акционерите да създава коли без нездравословни излъчвания, оборудвани с най-новите технологии, като функционалности за самоуправление.

Автопроизводителят, който сега предлага единствено един електрически автомобил в лицето на Honda, разгласи, че възнамерява да пусне 30 електрически модела и да създава към 2 милиона електрическия автомобил годишно до 2030 година

В смесеното сдружение, което беше оповестено за първи път през март и носи името Sony Honda Mobility, Honda ще взе участие със своята експертиза в производството и продажбата на коли, а Sony ще добави своя опит в софтуера и технологиите, се споделя в изказване на двете компании.

Всяко от тях ще влага по 5 милиарда йени (37.52 млн. долара) в смесеното сдружение.

Ясухиде Мизуно, почитан началник в Honda, ще бъде ръководител и основен изпълнителен шеф на смесеното сдружение, а Идзуми Кауаниши, изпълнителен вицепрезидент на Sony, ще заема постовете президент и основен действен шеф.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР