Японската култура следва дългогодишни традиции, които са запазили навиците на

...
Японската култура следва дългогодишни традиции, които са запазили навиците на
Коментари Харесай

Японската диета, която стапя килограмите

Японската просвета следва дългогодишни обичаи, които са запазили навиците на хората от генерации наред. Тази диета за намаляване е част от тези традиции.

Жените от Япония са станали известни пред света с постоянно добре поддържаното си тяло и младоликия си тип. Този външен тип те дължат на диетата си, която се предава от генерации наред.

Типичната японка не съблюдава непоколебим режим, а просто сортира вярно храните, които приема. Но диетата на хората от островите Окинава се откроява от останалите, тъй като има правила, които би трябвало да се следват. Те са много по-различни от тези, които поучават диетолозите от останалите елементи на света.

Всъщност най-важното предписание в диетата Окинава е да се употребяват повече въглехидрати от всичко друго. Според традициите на хората в тази околност 85% от храната денем ни би трябвало да се състои от въглехидрати и единствено 9% протеини и 6% мазнини. 

 Японската диета, която стапя килограмите

Днес хората избират малко по-различен вид на режима в множеството случаи с по 58% въглехидрати, 15% протеини и малко над 25% мазнини.

В диетата Окинава се стремим множеството от силата да взимаме от зеленчуци, соя, ориз, нудели и доста малко месо и риба. Хората, практикуващи тази диета, гледат на храната като на лекарство и я сортират с изключително внимание. Само най-качествените артикули, в композиция с най-лечебните подправки са разрешени. Любимата им съставна част е в действителност куркумата, която потвърдено въздейства позитивно на организма.

Така диетата не действа само като средство за намаляване, само че и за поддържане на изцяло здраве. Населението в Окинава нормално има междинна дълготрайност на живота 92-100 години и процентът на боледуващи от хронични болести е един от най-ниските в света.

 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР