Япония прекъсна обиколката на олимпийските факли за игрите Токио 2020,

...
Япония прекъсна обиколката на олимпийските факли за игрите Токио 2020,
Коментари Харесай

Извънредно положение в Токио спря тура на олимпийските факли

Япония прекъсна обиколката на олимпийските факли за игрите " Токио 2020 ", откакто държавното управление разгласи изключително състояние в столицата и още четири префектури поради възходящия брой инфектирани с ковид в страната. Двата факела започнаха своя 8-месечен тур из 62-те обитаеми места в токийската метрополия на 3 ноември и по график този месец трябваше да бъдат изложени в Акируно, Фуса, Мусашимураяма, Тачикава, Кунитачи и Кокубунджи.

Местната администрация на Токио обаче взе решение да спре обиколката, с цел да " редуцира придвижването на хора и по-нататъшното разпространяване на COVID-19 ". В известието на управляващите се показва вяра, че събитията са прекратени единствено краткотрайно до края на януари и всички пропуснати спирки ще бъдат посетени на нови дати.

Вчера министър-председателят на Япония Йошихиде Суга разгласи изключително състояние в четири префектури от района Канто - Токио, Канагава, Сайтама и Чиба. В страната беше засечен новият вариант на вируса 501.V2, за който се счита, че е до 70% по-заразен. През последните седмици броят на новозаразените японци пораства непрекъснато, като през вчерашния ден единствено в Токио бяха регистрирани рекордните от началото на пандемията 2447 нови случая.

Въпреки всичко най-малко към този момент уредниците считат, че ще се оправят с провеждането на отсрочените с една година XXXII летни игри. По проект олимпиадата би трябвало да се състои от 23 юли до 8 август, а параолимпиадата - от 24 август до 5 септември. Вчера членът на МОК Ричард Паунд загатна, че това няма да е допустимо, в случай че елитните спортисти по целия свят не бъдат имунизирани предпочитано против COVID-19.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР