Ягодите са един от плодовете, които най-много повдигат настроението ни,

...
Ягодите са един от плодовете, които най-много повдигат настроението ни,
Коментари Харесай

Яжте ягоди, за да сте щастливи

Ягодите са един от плодовете, които най-вече повдигат настроението ни, сочат резултати от английско проучване. Една от аргументите е, че те се свързват с лятото, написа на своите страници вестник Дейли мейл.

Резултатите демонстрират, че 86 на 100 от всички интервюирани се усещат доста по-добре единствено при мисълта за алените плодчета. Професор Бари Смит, който работи в Лондонския университет, счита, че една от главните аргументи ягодите да провокират позитивни страсти у хората е неустоимият им мирис.

Той доста мъчно би могъл да бъде пресъздаден по неестествен метод и провокира доста щастливи мемоари.

Разбира се, не всички плодове ни въздействат толкоз удобно – ябълките и бананите не носят позитивни страсти, сочат резултатите от изследването. Причината е, че и двата типа плодове навяват мемоари за обяда върху бюрото.

Анкетираните са запитани с какво свързват ягодите – по-голямата част от тях са дали отговор, че вършат асоциация с аромата на окосена трева.

Освен безпределно ароматни и апетитни ягодите са и доста потребни – богати са на антиоксиданти.

 ягоди

Малките червени плодчета даже могат да смъкват кръвното налягане, сочат резултатите от друго проучване, направено от учени от университета на Флорида.

Те имали отпускащо деяние върху ендотела – това са клетките, които покриват вътрешната страна на кръвоносните съдове.

Друг плод, надалеч по-кисел от ягодите, също е доста потребен за общото положение на организма. Лаймът до някаква степен също въздейства на настроението ни – киселият плод усъвършенства нервната система, защото има успокоителен резултат.

Съвременни изследвания по въпроса потвърждават, че похапването му ще предотврати зимната отмалялост, нарасналата нервност, даже и депресията.

И като стана въпрос за депресивни положения, в случай че и вие страдате от нещо такова, можете да подобрите ситуацията си, като се доверите освен на лайма, само че и на шоколада, орехите и бананите.

Белгийски учени са уверени, че с похапването на тези три продукта можем да изгоним всяка меланхолия и да се откажем от антидепресантите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР