Ябълките. Изследвания показват, че хората, които редовно консумират ябълки, са

...
Ябълките. Изследвания показват, че хората, които редовно консумират ябълки, са
Коментари Харесай

Безценно! Хапвайте Тези Храни През Пролетта И Алергиите Ще Ви Подминат!

Ябълките. Изследвания демонстрират, че хората, които постоянно употребяват ябълки, са подложени на по-малък риск от алергии и астма. Ябълките са богати на кварцитин – флавоноид с противовъзпалителни свойства. Количеството му е най-голямо в кората им. В нея е високо и наличието на полифеноли – още един вид антиоксиданти.

Д-р Джеймс Бърнс от Школата по публично здраве към Харвардския университет изследва връзката сред храненето и дихателните проблеми и заключава, че „ при по-висок банкет на антиоксидантни и противовъзпалителни микронутриенти по-рядко се следят кашлица, дихателни инфекции, а признаците на астма не са по този начин тежки. ”

Рибата. Мастните киселини Омега-3, съдържащи се в морските храни, имат естествено противовъзпалително деяние и покачват имунната отбрана, а алергиите се появяват точно когато имаме намален имунитет. Д-р Уилям Сиърс, създател на книгата „ Ефектът Омега-3 ” твърди, че за сезонните алергии най-хубавото лекарство, което би могъл да предпише, е по 150 грама сьомга два пъти в седмицата. Редовната консумация на риба оказва помощ и против кожните алергии, които също се обострят в пролетния сезон.

Червеното грозде. Кожата му е богата на антиоксиданти и ресвератрол – съставна част с противовъзпалително деяние. Лозовите листа също имат свойството да облекчават възпаленията.

Доматите. Те съдържат огромно количество витамин С, покачват имунитета и облекчават отоците. Съдържат антиоксиданта ликопен. Изследване на учени от Университета на Тел Авив демонстрира, че трийсет мг от него дневно покачва с 45% отбраната на организма против астматични пристъпи. Патладжаните, краставиците и грахът също са измежду препоръчваните зеленчуци.

Други храни, богати на антиоксиданти, са горските плодове, бобовите растения и картофите.
Tags: ОЩЕ ТОП РЕЦЕПТИДЕЛИКАТЕСИВКУСНО
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР