Расулоф е обвинен, че филмите му, както и негови изявления,

...
Расулоф е обвинен, че филмите му, както и негови изявления,
Коментари Харесай

Иран осъди световноизестен кинорежисьор на 8 години затвор

Расулоф е упрекнат, че филмите му, както и негови изказвания, са направени с желанието да „ извърши закононарушение против сигурността на страната “.Конкреният мотив обаче е филмът на Расулов „ Семето на свещената смокиня ”, селектиран за присъединяване в тазгодишния фестивал в Кан. написа The Guardian. Лентата споделя за арбитър от Революционния съд в Техеран, претрупан да се оправи с последствията от националните проести.

Откакто стана ясно, че „ Семето на свещената смокиня ” ще има премиерата си в Кан, иранските управляващи оказват непрестанен напън върху фестивала да не демонстрира лентата. Същевременно продуцентите на кино лентата са подложени на тормоз, актьорите са разпитвани и им е неразрешено да напущат страната. Актрисите във кино лентата са обвенине, че са се снимали без хиджаб, или пък са го носили „ погрешно ”.

От 2010 година насам 52-годишният Расулоф е осъждан неколкократно на затвор, отнеман му е пасторта и му е забранявано да пътува в чужбина. Филмът му „ Човек на честността ”, който споделя за...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР