Ливърпул победи с 2:0 Уулвърхамптън на “Анфийлд в последния двубой

...
Ливърпул победи с 2:0 Уулвърхамптън на “Анфийлд в последния двубой
Коментари Харесай

Краят на една ера: Много любов и сълзи на Анфийлд

Ливърпул победи с 2:0 Уулвърхамптън на “Анфийлд ” в последния дуел на тима в ерата “Юрген Клоп ”. Алексис Мак Алистър даде преднина на домакините в 34-тата минута, а Джаръл Куанса удвои в 40-ата. Мърсисайдци бяха улеснени от обстоятелството, че още в 28-ата минута останаха с човек повече след червен картон на Семедо.

Играчите на Юрген Клоп и през днешния ден пропуснаха много обстановки, само че това нямаше значение, тъй като акцентът бе напълно различен - изпращането на самия немец, който си потегля след девет извънредно сполучливи сезона на " Анфийлд ".

Двубоят бе финален и за членовете на щаба на Клоп - Пеп Линдерс, Витор Матош и Петер Кравиец.
Феновете направиха всичко допустимо, с цел да покажат в хода на целия мач любовта си към германеца, който на няколко пъти едвам сдържаше сълзите си. Някои от играчите и почитателите обаче не съумяха да го създадат. Това бе 491-ви мач и 299-та победа за Клоп като управител на Ливърпул.

За последния си дуел Клоп направи единствено една смяна спрямо равенството с Астън Вила при започване на седмицата. Андрю Робъртсън се завърна за сметка на Джо Гомес. Диого Жота бе възобновен от своята травма, само че остана на пейката за началото.

Гари О’Нийл предприе три корекции. Жозе Са се завърна на вратата. Сантиаго Буено и Жан-Рикне Белгард също започнаха като титуляри

Преди началото на дуела почитатели “Анфийлд ” поздрави Клоп с хореография, изписвайки " DANKE JURGEN YNWA ". Самият Клоп със сълзи в очите и с ръка на сърцето изслуша осъществяването на You`ll Never Walk Alone, отдадено напълно на него.

A special reception as we head out for warm-ups???? |
— Liverpool FC (@LFC)

Ливърпул постановяваше систематично напън от началото, само че темпото не бе изключително високо. Удари на Александър-Арнолд и Гакпо бяха блокирани, а Са избави изстрели на Ван Дайк и Диас. В 18-ата минута гостите проведоха добра офанзива, която приключи с удар от дребен ъгъл на Хий-Чан Хуан, минал на сантиметри настрана.

В 28-ата минута " вълците " останаха с човек по-малко, откакто Семедо доста рисково влезе с бутоните напред в крайници на Мак Алистър. Първоначално Крис Кавана му сподели единствено жълт картон, само че след намесата на ВАР основният рефер вярно промени решението си и изгони португалеца.

В 34-ата минута Ливърпул най-накрая взе задатък. Това се случи, откакто Харви Елиът центрира съвършено отдясно към Мак Алистър, който засече с глава, пращайки топката в далечния ъгъл.

The final full-time whistle????
— Liverpool FC (@LFC)

Пет минути преди почивката Ендо стреля доста рисково от границата на наказателното поле към долния ляв ъгъл, само че Са съумя да избие. След последвалия корнер Гакпо засече с глава, топката стигна до Салах, който стреля към вратата, а директно пред голлиния Куанса съумя да изпревари Гомеш и да довкара за 2:0.

В добавеното време на първата част Салах можеше да означи трети гол за Ливърпул, само че Са се намеси доста добре и избави удара на египтянина.

В самото начало на втората част Мак Алистър още веднъж прати топката във вратата на гостите, само че попадението бе анулирано, защото преди този момент кълбото бе излязло от игра преди центрирането на Диас. Самият колумбиец бе доста покрай това да направи 3:0 в 50-ата минута. Гакпо изпревари Са и центрира паралелно. Диас засече, само че топката срещна напречната греда, след което тупна на самата голлиния, само че очевидно без да я премине с цялостния си размер, тъй като гол нямаше.

Последваха нови пропуски на Гакпо и Мак Алистър, а Куня пропиля най-хубавия късмет за Уулвърхамптън в 68-ата минута. Малко по-късно Са за следващ път се намеси ослепително, с цел да мазета удар на Салах.

В 86-ата минута Дохърти се разписа с глава, само че попадението бе анулирано поради засада. Последните минути бяха отдадени на това Юрген Клоп да поздрави по настрана всеки един от членовете на своя щаб, а след последния съдийски сигнал германецът направи това и с всеки състезател на мърсисайдци.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР