Sky News посочи още, че макар британското правителство да не

...
Sky News посочи още, че макар британското правителство да не
Коментари Харесай

Китайски хакери удариха база данни на британското министерство на отбраната

Sky News уточни още, че въпреки английското държавно управление да не посочва съответна хакерска група, има вяра, че хакерите са свързани с китайските управляващи.

BBC няма информация кой стои зад хака, само че удостовери, че хакерите са получили достъп до данни, в които се съхраняват фишовете за заплати на чиновниците и номерата на банковите им сметки, а в дребна част от случаите и домашни адреси.

Хакнатата система се поддържа от външен реализатор и съдържа персонална информация за сегашни и някогашни членове на английската войска, флота и военновъздушните сили, в това число данъчните им заявления.

Тъй като е хакнат външен реализатор, данните не съдържат оперативна информация за активността на английското министерство на защитата. След откриването на хака, системата на външния снабдител неотложно е била изключена.

Според Военновъздушни сили през днешния ден държавното управление ще осведоми английския парламент за случая. Очаква се и изказване на министъра на защитата на Обединеното кралство Грант Шапс пред Камарата на общините, който ще очертае „ проект от...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР