WTA 250 Хобарт, квалификацииГергана Топалова – Даян Пари 0-6, 3-6Гергана

...
WTA 250 Хобарт, квалификацииГергана Топалова – Даян Пари 0-6, 3-6Гергана
Коментари Харесай

Гергана Топалова дебютира на WTA турнир


WTA 250 Хобарт, квалификации
Гергана Топалова – Даян Пари 0-6, 3-6

Гергана Топалова несъмнено ще запомни първите дни на 2023-а. След положителните си изяви на United Cup ракета №2 на България получи опция и за дебют в квалификациите на шампионат от WTA тура.

Първоначално Топалова остана първа запаса за пресявките на WTA 250 шампионата в Хобарт, само че въпреки всичко влезе в схемата поради отказването на Камила Осорио и излезе на корта против Даян Пари. Световната №111 стигна до успеха след 6-0, 6-3 за час на корта.

Резултатът сигурно не дава отговор оптимално на показаното на корта. Дори в първия сет имаше много равностойни геймове, които обаче бяха извоювани от французойката.

Постепенно Топалова откри ритъма си и вторият сет бе изцяло равносилен. Тя постави завършек на серията на съперничката си с гейм на 0 за 1-1, а по-късно поведе и с пробив. Пари стигна до рибрейк, след което поведе с нов брейк за 5-3 и затвори мача с гейм на 0.

Така австралийското присъединяване на Топалова завърши, откакто преди този момент тя имаше опцията да играе против Мария Сакари и Стефанос Циципас на смесени двойки, както и на сингъл против Елизе Мертенс, против която даже завоюва и сет.

За 22-годишната българка следва завръщане в Европа и значими месеци, в които няма да пази точки и надлежно при положителни резултати би могла да извърши задачата си – да си обезпечи присъединяване в квалификациите за Ролан Гарос.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР