Второто поколение на Peugeot 308 излезе на пазара през вече

...
Второто поколение на Peugeot 308 излезе на пазара през вече
Коментари Харесай

Новото лого на Peugeot дебютира в модела 308

Второто потомство на Peugeot 308 излезе на пазара през към този момент далечната 2013 година, като претърпя и едно възобновяване в средата на виталния си цикъл. Сега френският производител пуска на пазара третата генерация на известния си модел, чиято задача е да смъкна Volkswagen Golf от първото място по известност в Европа.

Хечбекът е конструиран в новия фирмен жанр на Peugeot, като светлините и решетката на радиатора значително припомнят на кросоувърите 3008 и 5008, които бяха актуализирани през предходната есен.

Сега дебютира публично и новото лого на френската марка, което е във формата на щит и заменя именитата дрънкулка на лъв. Досега то бе показвано единствено на прототипи, а към този момент е и на сериен автомобил. Лъвът отново участва, само че като стилизирана глава, а над него - сред релефния похлупак и решетката, е подложен и номерът на модела.

Задните светлини минават през цялата ширина на багажника, като са съединени с гланциран детайл. При новия 308 отсъства светодиодна лента, която беше характерен детайл при доста от новите модели на Peugeot през последните години. Клиентите ще избират сред 16-, 17- и 18-цолови джанти и 7 цвята на каросерията.

При предходната промяна на поколенията Peugeot 308 стана първият модел на компанията, който мина на новата платформа EMP2. Това усили пространството в салона, само че понижи дължината и височината му. Сега обаче хечбекът се удължава с 11 см - до 4,36 м, а дистанцията сред двете оси е увеличено с 5,5 см - до 2,675 м.

Затова пък хечбекът е с 2 см по-нисък - 1,44 м, с помощта на което коефициентът на челно противодействие е понижен до 0,28. Обемът на багажника също е по-малък - 412 л (при предшественика беше 470 л), а в случай че се смъкват задните седалки, става 1323 л.

В интериора са сложени двуспицев волан, дигитален приборен панел и седем физически клавиша, ситуирани под 10-инчовия екран на мултимедията, като тази класификация също е в стила на новите модели на Peugeot. Предвиждат се още електрическо контролиране на седалките, осветяване в 8 разнообразни цвята, безкабелно зарядно за мобилни устройва и акустична система Focal с 10 колони.

Гамата мотори включва 3-цилиндрови бензинови мотори Pure Tech с работен размер 1,2 литра Pure Tech, разрастващи мощ 110 и 130 к.с., както и 4-цилиндров дизел BlueHDi с размер 1,5 литра и 139 к.с. Най-слабият мотор е комбиниран с 6-степенна механична кутия, а за останалите се предлага и 8-степенен автомат.

На пазарите в Европа ще се продават и две хибридни версии, които ще се зареждат от електропреносната мрежа. И двете получават електромотор с мощност 110 к.с., батерия с потенциал 12,4 кВт/ч и 8-степенен автомат. Те се разграничават по бензиновите си мотори - едната развива мощ 150 к.с., а другата - 180 к.с. Сумарната им мощ е надлежно 180 и 225 к.с., което си проличава от имената на модификациите. По-слабата има 60 км пробег единствено на ток, а по-мощната - 59 км.

От компанията оповестяват, че няма да оферират спортна версия на 308. Очакваше се модификацията GTI при досегашните генерации да бъде сменена от 308 Sport Engineered, която да бъде с хибридно задвижване, само че такава не се планува. Причината е, че търсенето на спортни модели в Европа се срутва поради новите екологични стандарти.

За сметка на това Peugeot ще предложи напълно електрическа версия на 308, като за нея към този момент липсват детайлности. Именно електрическият вид е една от аргументите новото потомство на хечбека да бъде построено на платформата EMP, която дава повече независимост във връзка с дизайна, технологиите и електрификацията.

Продажбите на новия Peugeot 308 на европейските пазари във версията хечбек ще започват през втората половина на годината. По-късно към него ще се причисли и комби версия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР