Втородивизионният Спортист (Своге) привлече четирима нови футболисти, които ще бъдат

...
Втородивизионният Спортист (Своге) привлече четирима нови футболисти, които ще бъдат
Коментари Харесай

Синът на Вили Вуцов представен от Спортист

Втородивизионният Спортист (Своге) притегли четирима нови футболисти, които ще бъдат част от отбора за пролетния дял на шампионата във Втора лига. В Своге се завръща халфът Аюб Тазути, който бе част от тима през сезон 2021/22. Новият старши треньор Петър Колев ще може да разчита още на новите бранители Дилян Георгиев и Симеон Чатов, както и на полузащитника Петър Вуцов.
Така новите попълнения в тима стараха петима, откакто още от първата подготовка в отбора бе притеглен Павлин Чиликов.
27-годишният французин с алжирски корени Тазути направи мощен пролетен полусезон за Спортист предходната година, като означи 2 гола в 13 мача. През лятото той се причисли към тима на Ентан Сетиф (Алжир), само че в този момент още веднъж се завръща в Своге. Преди това той е играл в клубове от Норвегия, Румъния и Франция. Тазути е младеж на френския Бордо.
Юношата на Царско село Дилян Георгиев за последно бе част от отбора на Крумовград, където изигра 17 мача. Преди това пази цветовете на Оборище. Дилян Георгиев е младеж на Царско село, където прави дебют в елита на България под управлението на Любослав Пенев. Титулярната позиция на Георгиев е десен защитник, само че също по този начин може да играе като централен бранител.
По-големият брат на вратаря на Славия Светослав Вуцов – Петър играе като отбранителен халф и идва от Созопол. През есента изигра 8 мача и означи 1 гол. Преди това игра за дублиращия тим на Ботев, Славия, Черно море, Пирин и Спартак Плевен.
22-годишният ляв защитник Симеон Чатов беше част от отбора на Янтра Габрово. Преди това направи дебют в мъжкия футбол в състава на Чавдар Етрополе. През актуалната акция Чатов записа 9 мача с екипа на Янтра.


















22:00 10/01 22:00 10/01 22:00 10/01






























--> -->

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР