Второ поколение на очилата се очаква към края на годинатаБлагодарение

...
Второ поколение на очилата се очаква към края на годинатаБлагодарение
Коментари Харесай

Microsoft интегрира чип с изкуствен интелект в HoloLens

Второ потомство на очилата се чака към края на годината

Благодарение на чип за изкуствен интелект, HoloLens 2 ще разпознават обекти и глас без да имат достъп до интернет

Microsoft приготвя второ потомство на очилата за допълнена действителност HoloLens. Устройството, пуснато за първи път през 2016 година, употребява идея за холографски калкулации, която разрешава на потребителя да вижда околната среда с насложени компютърни изображения.

В настоящия си тип очилата разчитат на 4-ядрен процесор Intel Atom x5-Z8100P и профилиран холографски процесор HPU, създаден от Microsoft и предопределен за обработка на данни от вградените сензори.
още по тематиката
Проектът за HoloLens от ново потомство носи кодово име Sydney, оповестява Windows Central. Към момента е известно, че очилата ще имат модернизиран чип HPU 2.0 със съпроцесор за изкуствен интелект (AI). Това ще разреши на устройството да разпознава обекти и глас без да бъде обвързвано към интернет.

Твърди се още, че HoloLens 2 ще употребяват ARM процесор, чието предопределение не се прецизира. Очилата ще бъдат оборудвани и с безжичен LTE модул за свързване към мобилни мрежи от четвърто потомство.

Разработчиците са нараснали зрителния обсег на очилата, които ще работят под ръководство на специфична версия на операционната система Windows 10, основана на Windows Core OS. Анонсът на HoloLens от второ потомство се чака към края на годината.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР