Вторият срок на учениците от столицата най-вероятно ще започне под

...
Вторият срок на учениците от столицата най-вероятно ще започне под
Коментари Харесай

Учителите подготвят децата: И София преминава на онлайн училище заради грипа?

Вторият период на учениците от столицата най-вероятно ще стартира под формата на онлайн образование поради грипа, сподели инспекция на медията ни. Lupa.bg научи, че от 2-3 дни даскалите към този момент поучават децата да си приготвят профилите и да си напомнят паролите за " Microsoft Teams ". 

Болните възпитаници в София нарастват с всеки ден, има класове, в които отсъстват повече от 50 % от децата. 

Допитване на Lupa.bg сподели, че учениците избират да учат от у дома. Не по този начин седят нещата при родителите им, които желаят наследниците им да са в класните стаи. 

София-област прекратява присъствения образователен развой от 1 до 7 февруари. Решението е на РЗИ-София и е в съгласие с Министерство на здравеопазването.

И учениците от Перник минават към онлайн образование, оповестиха от МОН.

Министърът на образованието и науката издаде заповед за образуване на онлайн занятия след рекомендация на Регионалните здравни инспекции (РЗИ).

В областите Варна и Пазарджик неприсъствено ще се учи до края на седмицата - 2 февруари, а в област Перник онлайн образованието ще продължи до 9 февруари в това число.

Директорите на просветителните институции от тези области следва да основат нужната организация за реализиране на образованието от разстояние в електронна среда.

Преустановяването на присъствения учебен развой се случва след инструкции на регионалните щабове и локалните здравни управляващи за ограничение на грипната зараза.

В момента онлайн учат всички възпитаници от област Пловдив, както и две учебни заведения от област Габрово - НУ „ Васил Левски “ в община Габрово и СУ „ Максим Райкович “ в община Дряново.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР