Втората част от плана е най-тежка, защото в нея има

...
Втората част от плана е най-тежка, защото в нея има
Коментари Харесай

Вицепремиерът Пеканов с подробности за ангажимента ни за намаляване на вредните емисии с 40%

Втората част от проекта е най-тежка, тъй като в нея има 66 законопроекта, които би трябвало да бъдат финализирани. Тук са най-спорните тематики, касаещи правосъдната система и всички тези сфери, по които страната ни е търпяла рецензии. Планът за възобновяване и резистентност (ПВУ) е основан на резултати. Законопроектите би трябвало да бъдат прегледани от депутатите и признати. Това съобщи вицепремиерът в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Той изясни, че в интервал от шест месеца България би трябвало да зададе тематики и браншове, които ще се реформират, в случай че не го създадем, парите няма да бъдат дадени. „ Има капиталови планове, а времето по ПВУ е доста малко – три години. Трябва да приключим 47 капиталови плана в разнообразни сфери “, предизвести вицепремиерът.

„ По първото заплащане работата е свършена. Получихме позитивна оценка от всички страни в Европейска комисия “, регистрира.

На въпрос за бранш „ Енергетика “, вицепремиерът обясни: „ В по този начин подписания и контрактуван проект с Европейска комисия до 2026 година България би трябвало да понижи нездравословните си излъчвания с 40%. Към момента няма механизъм за предоговаряне на проекта. Договорът, който българската страна е подписала е годен. Този контракт е подписан преди шест месеца от постоянния кабинет. В проекта не са упоменати съответни райони или въглищни централи, които би трябвало да бъдат затворени. Има разнообразни механизми, по които това може да стане. Например със сезонна работа на централите. Ще би трябвало да се вземат тежки решения от предстоящ постоянен кабинет “, посочи той. „ Текат полемики поради променената геополитическа конюнктура “, добави Пеканов.

„ Най-важният механизъм за мен е, че отчитането става на база на реализирани резултати. Програмата за енергийна успеваемост е значима и е в полза на жителите и общините. Ако не сме постигнали крайните резултати – не получаваме средства “, посочи.

„ Имаме потребност от по-голям административен потенциал, с цел да се оправим с амбициозните планове по ПВУ “, призна той.

„ Ползата от проекта е, че по този начин ще се сближим по-бързо с останалите страни-членки. С решаването на сложните задания пред нас, ще можем да наваксаме “, има вяра Пеканов.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР