Всяко сътресение в не само прави невъзможно вкарването на българите

...
Всяко сътресение в не само прави невъзможно вкарването на българите
Коментари Харесай

Весела Чернева: Сътресенията в отношенията между България и РСМ са в интерес на Русия


" Всяко разтърсване в освен прави невероятно вкарването на българите в конституцията, само че и играе в полза на съветските цели на Балканите ", сподели заместник-директорът на Европейския съвет за външна политика Весела Чернева в предаването “Тази заран ”.

Бих загатнала решението на Народното събрание от 24 юни предходната година, когато депутатите одобриха избран лист от условия, с цел да може връзките сред двете страни да тръгнат в нова фаза. Голяма част от тези условия бяха двете страни да стартират да ги приказват. От есента насам вместо това се случа тъкмо противоположното, добави Чернева.

“ще влезе в ролята си (на надзорен орган - б.р.), когато Северна Македония стартира да договаря с него. още не е почнала да договаря в Европейски Съюз, тъй като имаше едно изискване - българите в РСМ да бъдат включени в конституция. Това още не е признато ”, акцентира тя.

По думите ѝ, с цел да се стигне до тази смяна би трябвало да има подобаваща среда, а сега се следи ескалация. " И двете страни са укорими и са отговорни. Ако се интересуваме от ориста на българите в Северна Македония, то задачата на България е да сътвори удобни условия, с цел да може те доста бързо да добият правата, които ние желаеме ", счита Чернева.

Според нея грешките на България са в наименованията на културните клубове. “Те по този начин са направени, че те да предизвикат отсрещната страна ”, сподели тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР