Нови три случая на коклюш са регистрирани днес в Пловдив.

...
Нови три случая на коклюш са регистрирани днес в Пловдив.
Коментари Харесай

Нови три случая на ученици с коклюш в Пловдив, карантинират паралелките им

Нови три случая на коклюш са регистрирани през днешния ден в Пловдив. Те са при възпитаници – две близначки от шести клас в ОУ „ Яне Сандански “, както и едно 17-годишно момче от СУ „ Св.св. Кирил и Методий “. Тримата са със приключен имунизационен цикъл и положението им е положително. Паралелките им ще бъдат карантинирани.
Прочетете още
До момента случаите да потвърдена коклюшна зараза в Пловдив и региона са 52. Това съобщи пред TrafficNews  началник отдел „ Противоепидемичен надзор “ доктор Таня Учорджиева от РЗИ–Пловдив.

В седмицата 13 до 19 май са регистрирани 185 случая на коклюш за цялата страна, което е с три случая по-малко от предходните 7 дни. 179 от тях са доказани. От началото на годината в страната са регистрирани 1170 случая. За същия интервал през миналата година са регистрирани едвам 4 случая.



Припомняме, че през вчерашния ден Министерски съвет утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2024 година в размер на 1 000 000 лева. Средствата са предопределени за закупуване на ваксини за безвъзмездна имунизация против коклюш на бременни дами през 27-36 гестационна седмица от бременността, образуване на имунизационния развой, откриване на имунизационни кабинети и обезпечаване провеждането на лабораторна диагностика на коклюш.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР