Всяко несигурно момиче си втълпява най-голямата лъжа във Вселената –

...
Всяко несигурно момиче си втълпява най-голямата лъжа във Вселената –
Коментари Харесай

И несигурните момичета заслужават да бъдат обичани

Всяко нестабилно момиче си втълпява най-голямата неистина във Вселената – аз не заслужавам обич.

Всяко нестабилно момиче си мечтае да получава благи известия за положително утро или да има някого, който да я изпрати до дома ѝ и нежно да я целуне за сбогом. Но когато едно нестабилно момиче получи всичко това, тя почва да се усеща неудобно… тъй като се усеща недостойна.

Първата ѝ реакция е да се запита какви са същинските планове на индивида, да се чуди какво ли си мисли. Първата ѝ реакция е да бъде скептична към тези признаци на обич и грижа. Трудно ѝ е да одобри, че някой би се заинтригувал от нея, по тази причина се пробва да провали връзката си. Несъзнателно, само че доста сполучливо. Самоубеждава се, че е единствено въпрос на време, преди да ѝ разбият сърцето за следващ път.

Трудно ѝ е да е щастлива, да се радва на мига, тъй като даже този човек да е откровен, даже да има същински усеща към нея, тя си знае, че няма да бъдат дружно за дълго. Все нещо ще се обърка. Той ще научи нещо за нея, което ще го отблъсне, да вземем за пример в случай че я види без грим, в случай че разбере какъв брой време ѝ отнеме да се подготви заран, в случай че разбере, че не е имала сериозна връзка от няколко години… или въобще в миналото. Все нещо ще го отблъсне, споделя си несигурното момиче.

Тя държи всички на разстояние. Страхува се да ги допусне прекомерно покрай себе си, тъй като не може да обикне себе си и си мисли, че и останалите не биха могли да я обичат. Мисли си, че е по-добре да пренебрегва известията или да се забави малко с отговора, с цел да не чакат прекалено много от нея, тъй като същинското ѝ Аз надали е почтено за обич или да бъде опознато.

Тя отблъсква хората даже когато желае да са покрай нея, тъй като се опасява от разочарованието. Не желае да се привърже към някого, който ще я изостави… а в мозъка ѝ всеки си потегля след време. Всеки си потегля, всеки я изоставя.

Тя не осъзнава какъв брой доста може да предложи, какъв брой доста може да даде. Тя не осъзнава, че несигурните девойки също заслужават да бъдат обичани.

Да, тя заслужава обич. Заслужава обич даже когато си мисли, че е малко досадна. Заслужава обич и в дните, когато се нуждае от разтуха, от утешение и доказателства, че я обичат, че той няма да си тръгне, че не ѝ изневерява и в действителност желае да бъде с нея. Дни, в които ще се нуждае от малко повече обич, с цел да изплува от дълбините на несигурността.

Тя заслужава обич даже когато ѝ е мъчно да осъзнае защо.

И макар че ѝ е мъчно да приема похвали. Въпреки че ѝ е мъчно да разбере за какво някой би избрал нея пред всички останали. Въпреки че ѝ е мъчно да види същинската си стойност. Въпреки това тя заслужава обич.

И макар че има някои свои черти и особености, които би трансформирала, тя заслужава да бъде обичана. Един деня тя ще срещне човек, с който се усеща задоволително сигурна, с цел да бъде себе си и да му покаже всяка своя страна, даже и най-странните, даже и най-срамните. Един ден тя няма да се тормози, че ще го отблъсне с истината, тъй като ще бъде уверена, че той ще остане до нея.

Тя заслужава да бъде обичана, тъй като тя може и да не вижда хубостта и цената в себе си, само че другите я виждат доста добре.

Инфо: https://dama.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР