Всяка страна в света ще регистрира ръст на случаите на

...
Всяка страна в света ще регистрира ръст на случаите на
Коментари Харесай

Всяка страна в света ще регистрира ръст на случаите на диабет до 2050 г.

Всяка страна в света ще записва растеж на случаите на диабет през идващите тридесет години, в случай че не предприеме дейности, сочат резултати от световно изследване, представено от Ройтерс.

Сега 529 милиона души на планетата страдат от диабет, откри проучването под управлението на учени от Института за здравни измервания и оценки в университета на Вашингтон. Те предвиждат, че броят ще се усили повече от два пъти до 1,3 милиарда души до 2050 година

Преобладаващата част от случаите са на пациенти с диабет вид 2 - форма на болестта, свързвана със затлъстяването, която в множеството случаи е предотвратима, споделят учените.

Те са открили, че разпространяването на заболяването по света не е отмерено, и че някои региони са изключително тежко изумени. Очаква се равнищата на разпространяване да доближат 16,8 на 100 в Северна Африка и Близкия изток и 11,3 на 100 в Латинска Америка и Карибския басейн до 2050 година на фона на световен растеж от 9,8 на 100. В момента световното равнище на разпространяване е 6,1 на 100. Всички страни ще бъдат наранени, споделят учените.

" Резките нива на растеж на случаите на диабет са освен тревожни, само че слагат провокации пред всички здравни системи по света ", сподели Лиан Онг, водещ създател на проучването. Тя уточни, че заболяването се свързва с голям брой сърдечни болести, измежду които сърдечен удар.
Увеличаващият се брой на пациенти с диабет се свързва частично с възходящото затлъстяване на популацията и частично с демографските промени - разпространяването на заболяването е по-голямо при по-възрастните хора.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР