Всяка сериозна промяна в държавата води до стълкновения между институциите.

...
Всяка сериозна промяна в държавата води до стълкновения между институциите.
Коментари Харесай

Вигенин: Всяка сериозна промяна в държавата води до стълкновения между институциите

" Всяка сериозна смяна в страната води до стълкновения сред институциите. Нормално е, когато едно минало не желае да си отиде, новото да се бори това да се случи ".

Така заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин разяснява пред Българска национална телевизия ареста на някогашния министър председател Бойко Борисов и войната сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата.

„ Очевидно има проблеми, които са свързани с действието на някои от тези институции. Това не е нещо ново за нас. Ние чакахме сходна опозиция от прокуратурата. Все още нямаме цялостната информация, допускам в идващите дни ще стане ясно до каква степен е бил неправилен методът, в случай че е бил неправилен, на Министерството на вътрешните работи. Но че грешките би трябвало да бъдат осъдени и всеки би трябвало да си получи възмездието – това няма подозрение “, сподели Вигенин.

Допълни също, че за Българска социалистическа партия няма никакво подозрение, че ръководството на ГЕРБ е било извънредно корумпирано.

„ Ние сме подавали поредност сигнали, изключително през последните пет години. На съвсем всички от тях не беше обърнато никакво внимание. Ще пристигна времето, когато всяко от тези неща ще бъде разследвано. Ако не с този основен прокурор, ще пристигна времето, когато ще има прокурор, който ще желае да се види истината. И тези, които са натрупали милиони на гърба на българските жители, ще си получат заслуженото “, има вяра Вигенин.

И акцентира, че битката с корупцията и беззаконието би трябвало да се прави по всички правила на закона, със съблюдаване на правата на индивида. Само по този начин ще се покаже, че в България се работи по друг метод.

Кристиан Вигенин съобщи, че Европейски Съюз и НАТО вършат всичко по силите си, с цел да поддържат Украйна в тази война. „ Както и през днешния ден стана ясно на срещата на върха, НАТО няма желание да постанова със мощ надзор върху въздушното пространство на Украйна, тъй като това на процедура би означавало Трета международна война “, изрази терзанията си той.

„ Подкрепата е невиждана за Украйна. Както във връзка с помощта, която се оказва – на първо място филантропична, само че и военна, както беше обявена; солидарността с украинците, които напуснаха Украйна в търсене на избавление от войната, над 3 млн. към този момент са в Европейски Съюз, това е значима поддръжка. И е на ръба на вероятното, което Европейски Съюз може да направи “, разяснява още Вигенин.

Той счита, че глобите против Русия ще имат резултат на първо място върху почтените жители.

„ От една страна съветските, само че тези наказания ще имат обратен тласък и при нас “.

Ефектът на глобите още веднъж е мощно надценен, макар че някои споделят, че това е невиждано и този път ще има резултат. Заплахите със наказания, който познава малко по-добре Русия ще знае, че това няма да докара до смяна на съветската позиция. Трябва да засилят дипломатическите старания, счита Кристиан Вигенин.

България има своето достолепие и то не може да бъде уронвано, от който и да е дипломат. Всеки дипломат е тук, с цел да поддържа връзки с нашата страна, а не да прави изказвания и да дава оценки. От тази позиция считам, че мярката, която подхваща държавното управление – да бъде извикан за съвещания българският дипломат в Москва, е разумна, сподели Вигенин по отношение на проблема с дипломат Митрофанова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР