Всяка съвременна домакиня поне веднъж е чувала фрази от рода:

...
Всяка съвременна домакиня поне веднъж е чувала фрази от рода:
Коментари Харесай

10 неща, които всяка домакиня трябва да има в кухнята

Всяка модерна стопанка най-малко един път е чувала изречения от рода: „ Защо се нуждаете от миялна машина? Винаги се мие с ръце – и това е добре. ” По някаква причина наличието в къщата на потребни изобретения, улесняващи домакинските отговорности, се осъжда и смята за демонстрация на мързел.

Но ние имаме вяра, че това не е мързел, а почтително отношение към личното време. Защо да прекарвате часове в подреждането на кухнята си, откакто вечерята е подготвена, когато можете да опростите нещата?

1. Кухненски тил за стена

По време на готвене капки масло или сос неизбежно ще попаднат на стената зад печката и плота. Не е елементарно да измиете всичко това даже от масата, а стената може да бъде изцяло развалена, в случай че не сте създали тил за стета от  плочки в кухненския ъгъл.

Но можете да го извършите още по-лесно – купете алуминиеви огради и ги монтирайте към печката, до момента в който готвите нещо. Те са за многократна приложимост и доста лесни за разчистване. Тези клапи за тиня ще ви спестят от ненужна работа, а кухнята от петна.

2. Поставка и черпоци

Шпатулата, с която разбърквате ястието (или лъжицата, в случай че вършиме супа), от време на време няма къде да я сложите, до момента в който не се употребява. Поставете на маса? Тогава ще останат петна, които би трябвало непрекъснато да изтривате.

Най-често слагаме спомагателна паница до печката, където слагаме шпатулата. Но специфична стойка ще заема доста по-малко място: от едната му страна можете да поставите похлупак, тъй че мазнините да не изтичат от нея върху масата, а от друга – шпатула.

3. Стойка за телефон или таблет

В кухнята постоянно използваме телефона: случва се да се наложи да шпионираме рецепта, да проверим часа или просто да желаеме да отидем в обществените мрежи, до момента в който месото се задушава. За да не пречи смарт телефон или таблет, само че в това време да е постоянно на разположение, можете да закупите специфична стойка.

4. Интегрирана гореща стойка

Най-често използваме елементарна дъска за рязане, с цел да сложим парещ тиган или тенджера върху нещо. Това не е доста практично: повърхността му може бързо да се утежни. За да не се тормозят къде да сложат горещите неща, те измислиха увеселителни уреди, вградени тъкмо в плота: железни или дървени ленти, най-често ситуирани до печката.

5. Гръб за стена срещу вода

По принцип същите преппазители само че този път за мивката. Те предотвратяват излитането на капчици вода върху стени, плотове или вас. Те са прикрепени към вендузи, елементарно се смъкват и измиват.

6. Парапетна система за кухнята

Висяща система за предпазване, най-често направена под формата на дълга тръба с куки върху нея, се назовава парапет. С течение на времето се появиха по-удобни форми, да вземем за пример въртящи се куки върху вендузи. В дребна кухня не постоянно има място за дълга тръба, само че тези куки могат да бъдат сложени под кухненския долап.

Някои от тези системи имат магнитна дъска за ножове, някои имат лавици за подправки – като цяло всичко е лимитирано единствено от въображението на производителя и размера на вашата кухня.

7. Поставка за кухненски кърпи

Кухненските шкафове най-често са оборудвани с дръжки, на които не можете да закачите забрадка. Много домакини ги закачат на дръжката на фурната, само че това също не е доста комфортно, изключително когато би трябвало да отворите фурната. Малки закачалки, които са прикрепени към вратите на плотовете, ще ви разрешат да поставите кърпи там, където ви е комфортно.

8. Силиконови дръжки за чанти

Най-малко приятният миг при извършването на покупки на хранителни артикули е, когато би трябвало да носите тежки чанти у дома. Дръжките непрекъснато ровят в пръстите, а чувствата, меко казано, са неуместни. Тези силиконови държачи могат да се плъзгат върху пластмасови дръжки, което улеснява доста носенето на чанти от магазина. Между другото, той работи и с купувачи на плат за многократна приложимост.

9.Поставка зо гъба

В тези пластмасови отворени подложки, малко като сапунени чинии, гъбата ще изсъхне по-бързо. Освен това той има свое лично място, тъй че не е нужно да го поставяте на ръба на мивката всякога, когато миете чиниите.

10. Поставка за торби за отпадък

Когато подготвяме храна, в процеса постоянно се натрупват дребни боклуци, като подкастряне на зеленчуци. За да не избягате всякога до кошчето за отпадък, използвайте специфичен държач за торби, който можете да прикрепите тъкмо под дъската за рязане.

Всички подстригвания могат да бъдат изпратени в тази чанта и по-късно просто да бъдат изхвърлени с главните боклуци.

Имате ли сигурен метод да опростите ежедневните си задания в кухнята? Вероятно сме не запомнили да споменем нещо.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР