Всяка година учени и експерти откриват все повече и повече

...
Всяка година учени и експерти откриват все повече и повече
Коментари Харесай

Сексуално разстройство или лош секс? Как да разберем

Всяка година учени и специалисти откриват от ден на ден и повече полови разстройства - еректилни дисфункции, загуба на либидо, аноргазмия и доста други.

Причините не са изцяло ясни, а идентифицирането им е мъчно, защото не са характерни проблеми.

Пример А

Спорадичната еректилна дисфункция (известна като задействаща) може да се случи по съответен мотив, само че не е наложително да повлияе на останалите полови контакти. Ако обаче мъж попадне в тази обстановка един път, може да бъде провокирана предварителна тревога, която да повлияе на половия му живот и отсега нататък.

Пример Б

Когато аноргазмията (неспособност да бъде доближат оргазъм) се появи при някои дами, това генерира възприятие за виновност. Така те може да се окажат изправени пред разстройство, вярвайки, че нещо не е наред с тях, даже това да не е по този начин.

Сексуалните разстройства са постоянно срещани, само че и могат да бъдат елементарно решени. Така че място за терзание няма.

Причините за появяването на полови разстройства могат да бъдат доста. Тук ви предоставяме един къс лист на някои от тях:
Травматични прекарвания
Сексуално посягане или отрицателно прекарване в региона на любовта може да аргументи вагинизъм при дамите или еректилна дисфункция при мъжете.
Стрес
В тялото се генерират поредност от реакции, които могат да се проявят посредством полови разстройства. Когато стресът се позволи, тези проблеми изчезват.
Хормонален дисбаланс
Приемането на контрацептиви или някои положения като синдром на поликистозните яйчници може да бъдат причина за загуба на полов вкус.
Депресия
Някои психологични проблеми, като меланхолия, също засягат половите връзки.

Как да преодолеем половите разстройства?

Намирането на психолог, който е специалист по половите разстройства, е доста значимо. Има много опитни експерти, които могат да ви оказват помощ. Намирането на решение без помощ в множеството случаи не е допустимо. Няма потребност да чакате и да отлагате, преди да отидете на психолог, защото това единствено усилва вашия дискомфорт.

Друг метод за превъзмогване на половите разстройства е като комуникирате с колегата си и му разкажете какво се случва, без да се срамувате и притеснявате.

Например в случай че двамата знаете, че мъжът страда от преждевременна еякулация, то може да помогнете за забавянето ѝ с разнообразни техники.

Сексуално разстройство или неприятен секс?

Това е доста забавен въпрос. В консултацията с психолог може би човек ще открие, че няма никакъв проблем в наслаждаването на секса, само че че има дефицити в практиката.

Например той може в никакъв случай да не е мастурбирал или да не е изразявал по какъв начин обича да бъде докосван. Следователно сексът не води до оргазъм.



В този вид обстановка ние не сме изправени пред аноргазмия, а по-скоро пред събитие, при което методът на свързване по време на секс би трябвало да бъде изменен. Еректилната дисфункция може да се дължи на загуба на привличане към колегата или това, че връзките са в пауза, тъй като не се пробват нови неща.

Във всеки случай сексуални разстройства съществуват и е от голямо значение да се лекуват, защото сексът е значима част от нашия живот и би трябвало да имаме здравословна връзка с него. А помощта на експерт ще помогне за намиране на решение.

Вижте още:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР