Всяка година хиляди туристи стават жертва на алчни таксиметрови шофьори

...
Всяка година хиляди туристи стават жертва на алчни таксиметрови шофьори
Коментари Харесай

Таксиметровите шофьори в Италия са алчни. Ето как да не ви измамят

Всяка година хиляди туристи стават жертва на алчни таксиметрови водачи в Италия.

Според управляващите в столицата Рим, таксиметровият уред би трябвало да стартира от 3 евро при всички пътувания сред 6 и 22 ч. в делнични дни и с едно в допълнение евро за куфари в багажника.

В доста случаи обаче, качвайки се от Централната гара „ Термини “, апаратът към този момент е стартирал с 10 евро за пасажерите. Като туристи в чужд град, множеството не повдигат сумата на въпрос пред водача, който пък постоянно не приказва език, друг от родния си италиански.

Ето три неща, които могат да ви оказват помощ за идната отмора в Италия, предложени от CNBC.

Изтеглете си приложение

Силата на профсъюза и лобито на таксиметровите превозвачи в Италия съществено ограничи приложенията за транспорт на пасажери, като да вземем за пример Uber.

Това значи, че той е наличен единствено в огромните градове като Рим и Милано – само че даже и в тях има единствено стеснен автопарк на Uber Black, което значи и по-високи цени.

Преди да пристигнете в Италия, изтеглете приложения за повикване на такси, свързани с огромните таксиметрови компании, като ItTaxi, FreeNow и Free Taxi.

Имайте в поради, че не всички приложения работят, изключително в по-малките градове. Приложенията разрешават безкасово заплащане, само че не подсигуряват избрана цена.

Когато поръчвате такси - по телефона или посредством приложение, цените към момента могат да се дефинират по таксиметровия уред и могат да стартират да текат от момента, в който водачите одобряват адреса.

Някои цени отразяват диапазон, като най-високата оценка е най-лошият вероятен сюжет.

Въпреки неналичието на закрепени цени, въпреки всичко е рационално да изтеглите тези приложения, защото повикването на такси от улицата по никакъв начин не е елементарно. Освен това можете да се качите на такси единствено на избраните стоянки в градовете или в случай че го поръчате по телефона или посредством приложението.

Проучвайте

Научете се да разпознавате формалните бели таксита и другите емблеми, както и местата, на които таксиметровите водачи слагат своите таксиметрови лицензи и регистрационни номера на колите.

" Информирайте се за цените, преди да платите за услугата, изключително за пътувания сред летищата и центъра на града. Обикновено тези пътувания имат закрепена цена ", изяснява Клаудия Гуалди, началник на отдела за данни за пътуванията в Riskline.

В Рим пътуването с такси до и от летище Фиумичино от историческото ядро на града и елементи от Трастевере и Ватикана, би трябвало да коства 50 евро в двете направления.

Базовите цени също варират в другите градове.

Цената на метрото стартира от 3 евро в Рим от 6 до 22 ч. в делнични дни, само че е малко по-висока (3,30 евро) във Флоренция.

Избягвайте таксита, в случай че не е безусловно належащо

Рим е град, в който би трябвало да се върви пешком, като в музей навън.

Ако сте преуморени, трамваите и рейсовете са лесни, тъй като можете да платите за билета с кредитна карта. Разбира се, постоянно може да се качите и в метрото.

Влакът " Леонардо Експрес " до летище " Фиумичино " от " Рома Термини " пък е извънредно комфортен и наличен метод да стигнете до летището.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР