Няма накъде повече да се втвърди тона между България и

...
Няма накъде повече да се втвърди тона между България и
Коментари Харесай

След изборите в Северна Македония: Опитва ли се Русия да дестабилизира Балканите?

Няма накъде повече да се втвърди тона сред България и Северна Македония , а зад всичко това се вижда опита на Русия да дестабилизира Балканите. Около това мнение се сплотиха в предаването „ Тази неделя “ журналистът Любчо Нешков и някогашният зам.-външен министър Милен Керемедчидев.

Припомняме, че ВМРО-ДПМНЕ завоюва президентските и парламентарните изборите в Северна Македония. Така досегашната съпротива освен ще влезе в ръководството, само че и ще ускори спора сред двете съседски страни.

„ Предизборната акция беше ориентирана към България и то в отрицателен аспект. Ако не напълно, то най-малко на към 60%. Трябва да прибавя и едни 20% против Гърция, тъй като се изиска анулация на съглашението. Гордана Силяновска съобщи, че по време на интернационалните конгреси няма да сяда там, където написа Северна Македония, а ще упорства да се изписва остарялото име на страната ѝ - Македония “, разяснява Милен Керемедчидев.

 Скопие след изборите: Отдалечава ли се Северна Македония от участието си в Европейски Съюз? Тази сутрин 4 мин. Скопие след изборите: Отдалечава ли се Северна Македония от участието си в Европейски Съюз?  Новата власт в Северна Македония: Кои са огромните спечелили? Светът 3 мин. Новата власт в Северна Македония: Кои са огромните спечелили?  При 99% обработени протоколи: Убедителна победа на ВМРО-ДПМНЕ на изборите „ 2 в 1 “ в РСМ Светът 6 мин. При 99% обработени протоколи: Убедителна победа на ВМРО-ДПМНЕ на изборите „ 2 в 1 “ в РСМ  Румен Радев: Нека изборите за народен парламент не заглушават дебата за Европа България 3 мин. Румен Радев: Нека изборите за народен парламент не заглушават дебата за Европа  Скопие след изборите: Отдалечава ли се Северна Македония от участието си в Европейски Съюз? Тази сутрин 4 мин. Скопие след изборите: Отдалечава ли се Северна Македония от участието си в Европейски Съюз?  Новата власт в Северна Македония: Кои са огромните спечелили? Светът 3 мин. Новата власт в Северна Македония: Кои са огромните спечелили?  При 99% обработени протоколи: Убедителна победа на ВМРО-ДПМНЕ на изборите „ 2 в 1 “ в РСМ Светът 6 мин. При 99% обработени протоколи: Убедителна победа на ВМРО-ДПМНЕ на изборите „ 2 в 1 “ в РСМ  Румен Радев: Нека изборите за народен парламент не заглушават дебата за Европа България 3 мин. Румен Радев: Нека изборите за народен парламент не заглушават дебата за Европа

Бившият ни зам.-външен министър означи, че не може еднопосочно да се постави етикета „ антибългарска “ и „ антигръцка “ предизборна реторика, тъй като става дума за антиевропейска реторика. Той напомни също по този начин, че предходните ръководещи са подписали едни съглашения, които насочиха югозападната ни съседка в вярната посока – към Евросъюза.

„ В момента тези претенденти за властта изрично прекъсват европейския път  на страна. Как ще вървят към Европейски Съюз, когато желаят страни членки да създадат някакви отстъпки и дава за образец други преговорни процеси. Извинявайте, само че когато България и Румъния аплайваха за участие те се движеха по напълно друга стратегия от тази на Унгария и Полша, да вземем за пример. Преговорните процеси се трансформират през годините. А и не може всички страни да се мерят с един критерий, тъй като си имат специфики “, разясни още Милен Керемедчидев.

Снимка: bTV

Журналистът Любчо Нешков от своя страна съобщи, че случилото се в Северна Македония е логически завършек на този развой, който стартира преди 3-4 години. „ Тази експанзия против България не избухна по време на предизборната акция. Бившият им министър председател Димитър Ковачевски, който смятахме за проевропейски, сравняваше страната ни с Русия. Така че килимът беше подложен още по време на предходните ръководещи “, посочи той.

Според него протичащото се в Северна Македония е „ генерална подготовка “ за нещо сходно на това, което се случи в Черна гора – прелом и преориентация на страната.

„ Спирането на процеса по европейската интеграция на Северна Македония е обвързван с един различен развой, който се споделя „ Сръбски свят “ и това е нещо, което доста ясно би трябвало да бъде осъзнато от българските политици. Защото до момента в който българските политици се бият кой да вземе и кой заслужава Външно министерство, това пространство се попълня от един непознат антиевропейски план. „ Сръбски свят “ е инструмент на Русия “, уточни още той.

Вижте във видеото какво още споделиха за сигурността на Балканите и намесата на Русия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР