Всяка атака срещу критичната инфраструктура на страните от НАТО ще

...
Всяка атака срещу критичната инфраструктура на страните от НАТО ще
Коментари Харесай

НАТО предупреди за решителен отговор в случай на доказана диверсия при Северен поток

Всяка офанзива против сериозната инфраструктура на страните от НАТО ще бъде последвана от съдбоносен отговор, в това число повредата на газопроводите „ Северен поток “ и „ Северен поток 2 “. Това съобщи НАТО в публична позиция, оповестена на уеб страницата на алианса.

„ Ангажираме се като съдружници да подготвим, възпираме и пазиме другите от насилствена приложимост на сила и други хибридни тактики, без значение дали става въпрос за страни или причинители от различен вид. Всяка умишлена офанзива против сериозна инфраструктура на съдружниците ще провокира обединен и съдбоносен отговор.

Говорителят по външнополитически въпроси на Европейски Съюз, Петер Стано също заявява по-рано, че ще последва " съдбоносен отговор ", в случай че по време на следствието се откри, че повредата в " Северен поток " се дължи на измама.

На 27 септември датските управляващи оповестиха за „ големи течове “ по газопроводите „ Северен поток “ и „ Северен поток 2 “. По-късно информацията беше доказана и от шведските управляващи, а през днешния ден стана ясно, че шведската брегова защита е разкрила четвърти теч. Според оператора на трите подводни съветски газови тръби Nord Stream AG вредите са невиждани.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР