Вследствие на пораженията от циклона „Нефели“ в Северна Гърция в

...
Вследствие на пораженията от циклона „Нефели“ в Северна Гърция в
Коментари Харесай

Две български семейства потърсили помощ заради наводненията в Гърция


Вследствие на провалите от циклона „ Нефели “ в Северна Гърция в Генералното консулство на България в Солун до този миг са постъпили два сигнала за бедстващи български фамилии и осем позвънявания на българи за информиране за ситуацията, оповестиха от Министерство на външните работи, съобщи Дарик.

Генералното консулство в Солун се е свързало навреме с гръцките управляващи, с цел да бъде оказано подпомагане на нашите сънародници. Едното семейство е евакуирано, а за другото е открито, че не е належащо да бъде превозено незабавно, заради усмиряване на метеорологичната конюнктура. По последни данни и двете фамилии пътуват назад към България.

Към момента метеорологичната конюнктура е най-сериозна в регионите на Волос, Лариса и Халкидики, където има информация за наводнения и нанесени материални вреди. По данни на локалната Противопожарна работа през последните 24 часа в тези региони са получени голям брой сигнали за изпомпване на вода от здания, както и за превозване на бедстващи.

Всички български жители, които имат потребност от подпомагане или биха желали да подадат сигнал за техни бедстващи близки, могат да алармират дежурните телефони на Градска канализация Солун - +30 2310 829 210 и +30 2310 869 510 и на посолството ни в Атина - +30 210 67 48 105, 106, 107. На уеб страницата на Министерство на външните работи са оповестени и рекомендации за наши сънародници, пътуващи или намиращи се на територията на Гърция.

Дирекция „ Ситуационен център “ на Министерство на външните работи следи непрестанно обстановката в Гърция и е в непрекъсната подготвеност да окаже подпомагане на изпаднали в неволя български жители. Дирекцията приема непрекъснато сигнали за подпомагане на телефон: 02/948 24 04 и имейл: [email protected].
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР