Вследствие на либерализираната търговия със селскостопански стоки с Украйна, българските

...
Вследствие на либерализираната търговия със селскостопански стоки с Украйна, българските
Коментари Харесай

Зърнопроизводителите искат подкрепа в кризата от украинския внос, готвят протест

„ Вследствие на либерализираната търговия със селскостопански артикули с Украйна, българските аграрни производители означават мощно утежняване на конкурентоспособността на стопанствата си. Призоваваме Министерството на земеделието да поддържа българските зърнопроизводители, в противоположен случай готвим митинг “, това декларират от Националната асоциация на зърнопроизводителите.

От Асоциацията декларират, че са извънредно загрижени за смесването на партиди селскостопанска продукция и продажбата й като европейска, защото Европа е пример за щадящо и зелено земеделие и като такава, тя носи отговорност по отношение на потребителя . „ Липсата на нормалната пазарна интензивност от страна на търговците за закупуване на български зърнени и маслодайни култури, ще ни докара, досега, в който ние няма да имаме опция вярно да съхраним създадената продукция от 2022г. и няма да имаме задоволително място, с цел да приберем създадената продукция от 2023 година, разясняват още те и приканват Министерството на земеделието да предприеме незабавни ограничения за отбрана и поддръжка на българските зърнопроизводители по отношение на рецесията, в резултат на интензивния украински импорт на зърнени и маслодайни култури.

„ НАЗ приканва европейските „ солидарни коридори “ за експорт на украинското зърно да минават пренос през Република България и да доближават до трети страни, застрашени от продоволствена рецесия. Настояваме да и зпълни задължението си, да управлява качеството и да следи съхранението на тази продукция. Заявяваме, че сме изправени пред компликация, която няма по какъв начин да бъде преодоляна, без отбраната на страната ни. Готови сме да защитим години градивен труд и разгласяваме ефикасна протестна подготвеност в пограничните страни “, декларират още от Асоциацията на зърнопроизводителите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР