Вследствие на бурния вятър са изкорени и паднали дървета и

...
Вследствие на бурния вятър са изкорени и паднали дървета и
Коментари Харесай

Обявиха бедствено положение в Смолянско

Вследствие на бурния вятър са изкорени и паднали дървета и е прекратено електрозахранването в редица селища в региона. Необходимо е осъществяване на избавителни и неотложни аварийно-възстановителни работи в община Смолян, оповестиха от пресцентъра на локалната администрация.

В момента заседава Кризисният щаб за осъществяване на Общинския проект за отбрана при бедствия, който се оглавява от зам.-кмета на Смолян инж.Мариана Цекова.

Без ток са Турян, Станевска махала, Река, Требище, цялото Арденско корито, Момчиловци, Соколовци и Тикале. Затворени за придвижване са пътищата за Турян, Габрица и Левочево. От пожарната оповестиха, че са подадени над 20 сигнала за паднали дървета.

За през днешния ден е разгласен жълт код за мощен вятър в цялата страна .

Бурните пориви станаха причина за затварянето на ски курорта Банско . Информацията бе обявена в формалната страница на курорта във Facebook.

Затворени са и всички ски писти и лифтове в Пампорово.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Добрич оповестиха, че по предписание на Пътното ръководство е затворен пътят Добрич – Варна заради снеговалеж, мощен вятър и евакуиране на аварирали тежкотоварни коли. Движението е пренасочено по обходен маршрут през град Балчик и курорта Албена.
В Добричката община 44 обитаеми места са без електрически ток, заяви секретарят на общината Соня Георгиева.

Пет селища в Разградско са без ток, а поради бурния вятър далекопроводите се изключват. На мрачно са и няколко село в Габровско, както и две села в Кюстендилска област.

В Сливен пък през нощта и тази заран са измерени пулсации напразно със скорост от 140 километра в час, оповестиха от пресцентъра на общината. Подадени са сигнали за пречупени и изкоренени дървета, част от които са паднали върху леки коли. Пет села и част от вилната зона на Сливен са без ток.

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов също съобщи, че ситуацията в общината е доста тежка поради бурния вятър и е допустимо да бъде оповестено бедствено състояние.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР