Всичко, което се случва в момента у нас, не е

...
Всичко, което се случва в момента у нас, не е
Коментари Харесай

Бойко Ноев: Неутралитет в момента означава заплаха за националната сигурност

Всичко, което се случва сега у нас, не е просто спор дали да дадем военна помощ. В България още веднъж се възроди политическото противоборство по огромния стратегически въпрос – къде принадлежи нашата страна? Дали България принадлежи към демократичния свят или принадлежи към Кремъл? България може да даде на Украйна всичко, от което се нуждае. Това разяснява Бойко Ноев, специалист по национална сигурност и някогашен министър на защитата пред Българска национална телевизия в петък.

" Националният интерес всички го интерпретират друго. Според някои националният интерес е да се снишим и да не даваме нищо, да се пазим - това са последователите на неутралитета ", сподели той.

Според Бойко Ноев неутралитет сега значи опасност за националната сигурност.

" Колкото повече България се снишава, толкоз повече се изостря апетитът на путинистите да въздействат върху българския политически живот ", добави Бойко Ноев.

" България би трябвало да бъде на висотата на морала сега и да поддържа жертвата на една експанзия. Кирил Петков търси всевъзможен вероятен метод да остане на власт и да търси взаимни отстъпки сред другите политически трендове ", счита Бойко Ноев.

По думите му българският парламент не е кадърен да вземе значимо решение и изолира България в Европейския съюз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР