Всичките десет общини във Великотърновска област имат доброволчески формирования. В

...
Всичките десет общини във Великотърновска област имат доброволчески формирования. В
Коментари Харесай

Всичките 10 общини във Великотърновска област имат доброволчески формирования

Всичките 10 общини във Великотърновска област имат доброволчески формирования. В тях вземат участие общо 140 доброволци. Това стана ясно на извършения в Областната администрация в остарялата столица семинар за дейностите на доброволческите формирования у нас.

По данни от международната процедура това значи, че 20 до 30 % или 42 индивида са в подготвеност когато и да е на денонощието да работят в условия на повреда или рецесия. Остават незаети обаче още към 80 места. За доброволните формирования към този момент има повече способи за съответно и сертифицирано образование. На територията на страната работят четири центъра, които могат да приготвят доброволците. Обмисля се предложение да се образоват и по този начин наречените „ млади доброволци ” – лица сред 16 и 18 годишна възраст, които да бъдат готови от специфичните центрове и след навършване на пълноправие да могат да се включат като квалифицирани фрагменти в доброволческите поделения в страната.

Главен комисар Костадин Чифлигаров от Главна дирекция „ Пожарна безопастност и отбрана на популацията ” напомни, че страната обезпечава средства за подготовката и оборудването на доброволците. В момента се отпускат по 200 лв. годишно за образование и застраховка на всеки доброволец, а от идната година е планувано и разпределяне на сума, в размер на 400 лв., за финансово застраховане за присъединяване в акции или образования. Като позитивна наклонност бе посочен и фактът, че общините възнамеряват средства в общинските бюджети за настоящата активност на своите формирования.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР