Докато части от Гърция, Кипър и Турция са изправени пред

...
Докато части от Гърция, Кипър и Турция са изправени пред
Коментари Харесай

Мадрид, Франкфурт, Виена: Как се адаптират европейските градове към горещите вълни?

Докато елементи от Гърция, Кипър и Турция са изправени пред изгарящи горещи талази, ето по какъв начин дърветата, водата и зелените здания могат да оказват помощ.

Части от Южна Европа са изправени пред парещи горещи талази с настъпването на лятото – до момента в който други страдат от рекордни превалявания.

Тези рискови метеорологични феномени стават все по-жестоки и по-чести вследствие на изменението на климата, а най-малко за западните народи това беше плашещ взор към бъдещето.

Дните разкриха какъв брой зле са оборудвани нашите градове да се оправят с температури от 40°C. Обратно, те също по този начин ни направиха по-благодарни за частите, които обезпечават облекчение: озеленените с дървета улици, зелени паркове, басейни и климатизирани публични места.

Поради това, което е известно като „ резултат, градовете стават доста по-горещи от други елементи на страната, защото топлината се улавя сред високите здания и се гълтам от асфалта и бетона. Затова са нужни някои реформаторски ограничения...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР