Вече са ясни новите 240 депутати в парламента. Централната избирателна

...
Вече са ясни новите 240 депутати в парламента. Централната избирателна
Коментари Харесай

Фандъкова и Караянчева се завръщат в парламента, Етиен Леви влиза с „Величие“

Вече са ясни новите 240 депутати в Народното събрание. Централната изборна комисия разгласи имената им предварително.

След 14 години като кмет на София Йорданка Фандъкова се завръща, само че към този момент като народен представител, дружно с предходния ръководител на Столичния общински съвет - Георги Георгиев.

От БСП ново лице изненадващо ще бъде някогашен кадър на. Това е Калоян Методиев. 

Всички 13 депутати в най-малката парламентарна група - тази на „ Величие “, са нови за огромната политическа сцена.

Сред тях е легендата на българската естрада Етиен Леви, само че и по-малко известни като Дарин Георгиев, който се е грижил за сигурността на частни лица, футболни тимове, пазил е и кораби от сомалийски пирати - твърди самият той.

„ Разбрах, че съм задоволително зрял, с цел да вляза в едно такова премеждие. Избрах на политическа екопартия „ Величие “, тъй като там се приказва за непорочност на природата на България “, разяснява Етиен Леви.

„ Винаги съм бил оптимист, когато е мъчно. Знаете ли за какво? Защото има космополитен закони, които споделят, не може да е постоянно неприятно “, споделя още той.

Бившият кадър на " "  Виктория Василева ще е част от депутатите на " Величие ". Бойко Борисов влиза като народен представител от Пловдив. Завръща се и някогашният ръководител на Народното събрание - Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, написа бТВ.

Председателите на ДПС -  и Джевдет Чакъров също ще бъдат в Народното събрание. Единият влиза от Кърджали, а другият от Силистра. В пленарната зала се завръща и Хюсеин Хафъзов, който за малко беше с Лютви Местан  Лютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в, а преди този момент стана известен с репликата " ваканцувам ".

Кирил Петков от „ Продължаваме промяната -  “ е избрал да бъде народен представител от София, а не от Перник, и по този начин дава път към Народното събрание за . А Настимир Ананиев излизат от огромната политика. 

„ Политиката е " пъстър гоблен " от другарства и изменничества, от упования и разочарования, от водачество и мишкуване “, разяснява Ананиев.

Христо Иванов вече разгласи, че се отхвърля от депутатското си място.

Остриетата на „ “ - Костадин Костадинов и Цончо Ганев, и на БСП - Корнелия Нинова и Борислав Гуцанов, запазват местата си. От " " освен Тошко Йорданов и Станислав Балабанов, в Народното събрание се завръща Христинка Иванова, откакто водачът на партията Слави Трифонов се отхвърли.

Христинка Иванова беше ябълката на раздора сред хората на Слави Трифонов и, който с партия „ МЕЧ “ не съумява да влезе в Народното събрание след тези избори.

Днес - два дни преди възможна среща с другите партии, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви през фейсбук от Велико Търново, че до седмица би трябвало да има изясненост ще има ли държавно управление в този парламент. Планът на Борисов е преговорният екип на ГЕРБ-СДС да стартира срещи в понеделник. Пак тогава президентът би трябвало да каже и по кое време ще бъде първото тържествено съвещание на 50-ия ни парламент.

Повечето политически играчи и през днешния ден резервираха безмълвие. То беше нарушено от , който повтори, че групировката няма да допусне Борисов да бъде министър председател.

От „ Да, България “ обявиха, че деветимата им депутати няма да поддържат каквото и да е държавно управление, без значение с кой мандат.

Все още не е ясно по кое време определените ще се съберат за първо съвещание.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР