Всички знаят какъв силен стрес изпитва нашият организъм по време

...
Всички знаят какъв силен стрес изпитва нашият организъм по време
Коментари Харесай

Спестете си време и не правете тези грешки преди полет

Всички знаят какъв мощен стрес изпитва нашият организъм по време на полет. Голямата височина, огромното налягане, разреденият въздух, претоварване при политане и кацане - всичко това може да скапе дълго чаканото пътешестване дори на тези от вас, които нямат боязън от хвърчене.

Добавете към това множеството стресиращи моменти - да вземете всички документи, да стигнете в точния момент на летището, да не забравите нещо...

Може да ви се завие свят от толкоз неща за помнене даже и да сте умел странник. Как оптимално да улесните полета си и да получите наслаждение от него ще ви разкрием в идващите редове.

Вижте грешките, които да не допускате преди да тръгнете към летището:

1. Да съхранявате всичките си пари и документи в една дребна чантичка

На пръв взор наподобява комфортно, само че представете си какъв удар ще е да загубите всичко едновременно. По-добрият вид е да разпределите парите в няколко джоба си (така ще намалите и риска от кражба), а документите (паспорти и др.) да държите на несъмнено във вътрешния си джоб.



2. Да не планирате авансово пътя до летището

Сигурно разчитате на такси или градски превоз и си мислите, че по този начин или другояче ще стигнете в точния момент. Представете си, обаче, че полетът ви е нощен, и рейсовете не вървят по това време. Или пък няма да можете да извикате такси, тъй като в хотела е изключен интернетът, а роуминг не сте си присъединили.

Не разчитайте на случайността, а планирайте от рано всички вероятни разновидности за пътешестване от града до летището.

3. Неправилно разчетено време за идване на летището

Прието е да сте на летището 2 часа преди полета. Но доста от пасажерите, изключително пътуващите постоянно, смятат, че идването 2 часа по- рано е прекомерно рано. Особено когато сте се записали онлайн и пътувате единствено с ръчен багаж.

Рискът обаче да не съумеете за полета е огромен. В доста летища в Европа и Америка опашките за регистрация и паспортен надзор могат да са внушителни. Не си коства риска, а в случай че въпреки всичко ви остане ненужно време, прекарайте го пиейки чаша кафе или чай в кафенето на летището.

4. Пренебрегване на онлайн регистрацията

Практически всички самолетни компании дават на пасажерите си услугата онлайн регистрация. Даже доста от нискотарифните авиолинии глобяват пасажерите, които не са си създали онлайн регистрация. Изяснете въпроса авансово, при всички случаи онлайн регистрацията е комфортна и безвредна.



5.Спестяване на пари за хотел и спане на летището

По-лоша концепция от тази мъчно ще ви хрумне. Летищата не са планувани за нощувка, по тази причина в тях няма комфортни кревати или кресла. Ще ви се наложи да се задоволите с твърдите пластмасови седалки в залата за очакване и то в случай че ви провърви да намерите няколко свободни седалки. Няма да можете да спите добре, а на идващият ден ще сте скапани.



6. Не забравяйте да си измерите багажа в къщи

Всяка самолетна компания има ограничавания по отношение на размера и тежестта на багажа. Направете го, с цел да не ви се постанова да доплащате солидни суми или да обличате по няколко чифта облекла.

7. Не опаковайте багажа си с фолио

Още една комична, само че не и за притежателите на багажа, обстановка. Да опаковате багажа с фолио и да се сетите след това, че в него е останало нещо значимо - ще ви се наложи да разопаковате и да режете фолиото. Ако желаете да предпазите багажа си от нежелано отваряне по-добре си вземете куфар с кодов заключващ се механизъм.

8. Да се наредите на най-големите опашки за митнически и паспортен надзор

Като предписание първите 2 опашки са най- дълги, не създавайте непотребна блъсканица, а минете малко по-напред по коридора. Много е евентуално там хората да са по-малко и да минете доста по-бързо.

9. Течности в ръчният багаж

Не забравяйте за разпоредбите за транспорт на течности. Цялата опашка се нервира, когато следващият заплеснат пасажер извади от куфара половин литър крем за ръце или голям флакон пяна за бръснене. За да не допускате такава обстановка, авансово поставете всички течности с размер не повече от 100 мл в обособен транспарантен плик за по-лесна инспекция.



10. Прекаляване с шопинга в безмитния магазин

Голяма част от парфюмите и алкохола ще ви останат като непотребен багаж по време на почивката.

11. Хапване на екзотична храна преди полета

Екзотичните страни оферират разнообразни ястия, които бихте желали да пробвате, само че не яжте доста непривична за организма ви храна преди полета, тъй като даже нормално разстройство ще ви сътвори дискомфорт на борда.

12. Изпадане в суматоха от някоя бъркотия

По време на странствуване никой не е застрахован, че няма да се появи някакъв проблем (загуба на документи или нещо друго). Паниката няма да ви помогне, а единствено ще утежни обстановката. Ако възникне проблем, обърнете се незабавно към някой от сътрудниците на аеропорта или в офиса на вашата самолетна компания - никой няма да ви остави в неволя, написа pochivka.blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР