Всички знаем, че огромните количества сладкиши могат да причинят затлъстяване.

...
Всички знаем, че огромните количества сладкиши могат да причинят затлъстяване.
Коментари Харесай

10 продукта, които крият неприятни изненади

Всички знаем, че големите количества сладкиши могат да причинят затлъстяване. И това не е единственият неприятен резултат, който нашите обичани артикули могат да имат върху тялото ни. Оказва се, че някои елементарни храни, които считаме за здравословни, в действителност могат да бъдат нездравословни за нашето тяло.

Ето 10 известни продукта, за които би трябвало да внимаваме:

1. Скариди

Скариди са способни да натрупват тежки метали, по тази причина е доста значимо да знаем от къде са хванати тези скариди. От всички морски блага, скаридите са шампоани по наличие на холестерол. Ако ги ядете прекомерно постоянно, те могат да причинят скок в равнищата на холестерола в кръвта ви. Препоръчително е да консумирате скариди със зеленчуци, тъй като те оказват помощ на тялото ни да се отърве от холестерола и да понижи риска от проблеми.

2. Преработено сирене

Не е изключително здравословно да ядете сирене, опаковани в найлон. Всички сирена, които са на тънки филийки са приготвени с огромен брой химически добавки, които дават на сиренето мирис и цвят. Така че в действителност не ядете сирене, ядете пластмаса. Препоръчително е да ядете непреработено сирене.

3. Чипс

Повечето картофени чипсове, които можете да закупите в супермаркета, са по-малко картофи и повече добавки, в сравнение с мислите. Някои изследвания демонстрират, че по-голямата част от пликовете с чипове съдържат по-малко от 60% картофи. Но има голямо количество сол, добавки, оцветители, консерванти и така нататък

4. Ориз

Оризът пораства в наводнени полета и се обогатява с неорганичен арсеник, от почвата. Ако консумирате постоянно ориз, увеличавате възможностите си за диабет, разстройства в развиването, болести на нервната система и даже рак на белите дробове и пикочния мехур.

Учени от Кралския университет в Белфаст организираха няколко опита с оризова храна и откриха метод да я създадат безобидна. Ако оставите ориза във вода през нощта, концентрацията на арсен ще се понижи с 80%.

5. Кисело мляко

Киселото мляко от супермаркетите съдържа консерванти, сгъстители, ароматизатори и други съставни елементи и то в действителност няма нищо общо с същинското кисело мляко.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР