Всички учебни заведения в Сливенска област, дори и в по-малките

...
Всички учебни заведения в Сливенска област, дори и в по-малките
Коментари Харесай

Всички учебни заведения в Сливенска област имат осигурени учители

Всички образователни заведения в Сливенска област, даже и в по-малките обитаеми места, имат обезпечени учители за новата образователна година. Това заяви пред Радио „ Фокус “ – Сливен началникът на Регионалното ръководство на образованието в Сливен Бисерка Михалева.
„ Проблемът с дефицита го следим от доста години, тъй като в този момент стартират да се пенсионират огромен брой учители, а няма готови експерти. Ние сме решили казуса – там, където няма учители в правоспособна възраст, преподават учители-пенсионери”, разяснява Михалева.
Най-много са свободните места за учители по непознати езици, осведомителни технологии, математика и химия. Всичките 73 учебни заведения и 62 детски градини в област Сливен ще стартират образователната 2016-2017-та година в период. Закрита е детската градина в село Жеравна и се самозакрива учебното заведение в село Малко село, община Котел. Няма да има закрити паралелки в региона, посочи Бисерка Михалева. Всички поправки в образователните заведения са завършили, обезпечено е и отоплението за зимата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР