Всички типове самолети и вертолети, с които разполагат българските военно-въздушни

...
Всички типове самолети и вертолети, с които разполагат българските военно-въздушни
Коментари Харесай

Рекордьор на Гинес ще пилотира водещия Спартан на 6 май

Всички видове самолети и вертолети, с които разполагат българските военно-въздушни сили ще вземат участие в утрешния церемониал във връзка празника на Българската войска.

В небето над София, с изключение на изтребителите, жителите и гостите на столицата ще видят още щурмовата и транспортната летателна техника. Най-опитните ни въздушни асове през днешния ден репетираха два пъти, с цел да уточнят безусловно всяка секунда от полетите.

Рекордьор на " Гинес " за най-вече излитания и кацания за час, цели 40 и водач от българските Военновъздушни сили. Това е капитан Николай Калайджиев, който ще пилотира водещия " Спартан " по време на парада на следващия ден.

По-специфичното на полета е, че летим в двойка " Спартан " -и, един до различен. Като аз съм във водещия аероплан. Трябва строго да се съблюдава, скоростта, с цел да може водения аероплан да държи доста близка отдалеченост до нас и да може двата самолета да минат в точната минута, точната секунда на точното място ", споделя кап. Николай Калайджиев, старши водач в 16-та авиобаза.

Преди " Спартан " -ите, обаче над парада ще прелетят транспортните Л-410, известни с това, че могат да извършват задачи при рискови условия от -50 до +50 градуса, както и да кацат даже на къси и неасфалтирани писти.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР