Всички тайно се надяваме, че сполети ли ни някоя страшна

...
Всички тайно се надяваме, че сполети ли ни някоя страшна
Коментари Харесай

Осем открития, които могат да променят живота ви!

Всички скрито се надяваме, че сполети ли ни някоя страшна болест, лекарите ще имат подобаващата технология, с която да ни излекуват. В днешно време имаме доста повече мотиви за вяра, в сравнение с преди примерно 10 години обратно във времето.

Редица международни специалисти дефинират последното десетилетие като златно време за медицината. Само за този къс интервал от време учените изобретиха здравна технология, която даже при започване на това десетилетие изглеждаше като научна фантастика.

Ето и осемте най-големи медицински пробива, направени в последните 10 години:

Роботизирани протези

Изучавайки по какъв начин мозъкът изпраща сигнали към крайниците, с цел да ги движи, учените съумяха да основат протези, които човек с ампутиран крак може да управлява със силата на съзнанието си.

Мобилни сперматозоиди

В наши дни с помощта на науката стерилитетът е съвсем изцяло лечим. Това е допустимо с помощта на по този начин наречените таксита за сперматозоиди. Това, несъмнено, е жаргонно название. Технологията се базира на дребни наноботи, които се свързват към един сперматозоид и усилват скоростта му. По този метод той елементарно може да оплоди яйцеклетката.

Успешна трансплантация на пенис

През 2015 година екип от лекари в Кейптаун, Южна Африка, съумя да реализира първата в света трансплантация на пенис. Пациентът бе млад мъж, който опитал да се обреже самичък. Медиците наред съумели да свържат кръвоносните съдове с нервната система на потърпевшия с помощта на изобретена от тях техника.

 3D Принтер

Мозъчен имплант, който стопира припадъци

Изобретеният през 2012 година имплант NeuroPace употребява електрическа стимулация, с цел да спре сполучливо епилептични припадъци.

Първото бионично око

През 2013 бе основана образна протеза, която разрешава на хората с увреждане на окото да виждат още веднъж.

Първа сполучлива трансплантация на разположение

Англичанинът Патрик Хардисън стана първият човек, получил първата сполучлива трансплантация на разположение, откакто претърпя жестока контузия след изгаряния на лицето.

Еднополовите двойки могат да имат свои бебета

Благодарение на фината операция на стволови кафези учените могат да основат яйцеклетки и сперматозоиди от представители на един и същи пол.

Вече съвсем всяка част от тялото може да бъде отпечатана на 3D принтер

2015 беше невероятна година за развиването на 3D-технологията за медицински цели. Всяка костица от човешкото тяло към този момент може да бъде отпечатана и сменена.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР